Sport

reageer als eerstvr 2 feb 2018

FC Dordrecht zet zegereeks voort

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft ook de vierde overwinning in successie op zak. De Krommedijkclub was vrijdagavond met 1-2 te sterk voor het als zevende geklasseerde Almere City FC.
Een door Jafar Arias benutte strafschop in de twintigste minuut van de eerste helft na het neerleggen van Denis Mamudov bracht de Krommedijkploeg met 0-1 aan de leiding. Negen minuten voor rust kon de Flevolandse tegenstander iets terug doen en mocht Silvester van de Water de bal langs doelman Bryan Janssen tikken: 1-1
In de tweede helft waren er voor beide teams de nodige kansen waarbij doelman Janssen middels enkele fraaie reddingen zijn ploeg op de been hield. Twintig minuten voor tijd dribbelde Andreais Calcan de Almerense defensie binnen om vervolgens doeltreffend af te ronden voor de 1-2.
Almere City FC startte vervolgens een offensief om er nog een gelijkmaker uit te halen maar opnieuw voorkwam Bryan Janssen onder de Dordtse doellat tegentreffers.Zo hielden de Schapenkoppen stand tot het laatste fluitsignaal en sloten het duel af met een dikverdiende en evenzo knappe 1-2 uitzege.
FC Dordrecht blijft na vanavond de nummer dertien van de Jupiler League maar zag wel FC Volendam op doelsaldo de eerste positie in de strijd om de derde periodetitel overnemen.
Volgende week vrijdag speelt FC Dordrecht het thuisduel tegen Helmond Sport.

Geef een reactie