DORDRECHT-Het is FC Dordrecht niet gelukt te stunten tegen het hoog geplaatste De Graafschap. De Superboeren uit Doetinchem zegevierden vrijdagavond aan de Krommedijk met 1-2. Opvallende moment in dit duel was de rode kaart voor FC Dordrecht trainer Harry van den Ham.
De zeker goed spelende Dordtenaren hielden keurig stand tegen de opponent uit de Achterhoek en kwamen na twintig miniuten spelen zelfs op een 1-0 voorsprong dankzij Robin Polley.
Slechts 120 tellen mocht de Dordtse thuisformatie genieten van de voorsprong en was het ex FC Dordrecht speler Javier Vet die beide ploegen in evenwicht bracht.Tien minuten later was het opnieuw prijs voor De Graafschap. Nijland trok de bal voor en Van Mieghem gleed het leren monster binnen de Dordtse touwen: 1-2.
Na deze treffer had FC Dordrecht trainer van den Ham verbaal commentaar op de grensrechter en trok arbiter Blom de rode kaart. Staand op trapje volgde de heengezonden trainer in de spelerstunnel het verdere verloop van de wedstrijd.
In het tweede bedrijf waarin scheidechter Blom werd vervangen door collega Eijgelsheim stroopte FC Dordrecht de mouwen op in de jacht op de gelijkmaker.Zo kwamen Schuurman en Vermeulen nog in kansrijke posities maar konden doelman Jurjus niet passeren. Ook van de rode kaart voor De Graafschap speler Hamdaoui kon de Krommedijkformatie niet profiteren.
Het bleef bij 1-2 en stonden de Dordtenaren met lege handen.FC Dordrecht blijft ook na vandaag als de nummer 19 op de voorlaatste positie van de Keuken Kampioen Divisie staan.Volgende week wacht in Limburg het uitduel bij Roda JC.