Sport

reageer als eerstwo 12 sep 2018

Toertocht langs molens voor het goede doel

DORDRECHT – DTC (Dordtse Toer Club) De Mol organiseert op zaterdag 15 september de Goede Doelen Molentocht. Een gedeelte van de opbrengst zal worden geschonken aan Ride4Kids en het Erasmus Medisch Centrum.

De Molentocht heeft standaard een afstand van 120 kilometer en komt langs de mooiste plekjes van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Er is ook een kortere route van 80 kilometer, voor wie wel sportief wil fietsen maar 120 kilometer te veel vindt. Voor deze afstanden geldt dat het dragen van een fietshelm verplicht is. De routes zijn uitermate geschikt voor de sportieve en recreatieve fietser. Ook aan hen die nog een wat kortere afstand willen fietsen is gedacht. Daarvoor is een prachtige route van 40 kilometer door een mooi deel van de Alblasserwaard langs de riviertjes de Alblas en Graafstroom uitgezet, waarbij de molens van Kinderdijk zeker niet vergeten zijn.

De routes zijn allemaal volledig uitgepijld, zodat verdwalen bijna onmogelijk is en ieder zijn (haar) eigen tempo fietsen kan. Ook zal de volgauto van DTC de Mol van de partij zijn, zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden. De start vindt plaats vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 in Dordrecht. Starten voor de 120 kilometer kan tussen 08.00 en 09.00 uur, voor de 80 kilometer tussen 09.00 en 10.00 uur en voor de 40 kilometer tussen 10.00 en 11.00 uur. Het clubhuis is open tot 16.00 uur. Deelname

is mogelijk voor zowel leden als niet-leden van DTC de Mol. Het inschrijfgeld is respectievelijk 5 (120 kilometer), 4 (80 kilometer) en 3 euro (40 kilometer). NTFU-leden krijgen een euro korting. Een vrijwillige bijdrage van minimaal een euro voor het goede doel wordt zeer op prijs gesteld. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig.

 

Geef een reactie