DORDRECHT – Roy Hoornweg en Annemarie Kersbergen hebben zaterdag de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon gewonnen. Hoornweg verbeterde het parcoursrecord met meer dan twee minuten. (Foto: Grote Rivieren Loopcircuit)

Hoornweg is in voorbereiding op de halve marathon van Berlijn in april waar hij als haas Sifan Hassan naar een wereldrecord hoopt te leiden. Dat hij de beste man in koers zou zijn tijdens de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon leek op voorhand een zekerheid. Dat hij de toptijd van Colin Bekers uit 2015 (1.10.05) zou verbeteren was eveneens waarschijnlijk, hoewel de harde tegenwind in de tweede helft van de wedstrijd de zaak bemoeilijkte. Maar hij had meer dan voldoende speling op zijn eigen schema van 3.10 de kilometer. “Tot 15 kilometer kon ik dat aardig vast houden, maar daarna was het zwaar“, zei hij na binnenkomst. Hoornweg zette desalniettemin een fors parcoursrecord neer: 1.07.52. Peter-Jan Hardenbol, oud-winnaar van het Grote Rivieren Loopcircuit, startte eveneens sterk. Hij leek dat even te moeten bekopen, maar finishte desalniettemin keurig als derde, net voor de winnaar van vorig jaar, Timo de Geus.

Bij de vrouwen leek een spannende strijd in de maak tussen Annemarie Kersbergen, uit Dordrecht en de winnaar van 2018, en Petra Sloots. Bijna vijf kilometer lang liepen ze zij aan zij, maar bij de entree van de Dordtse Biesbosch moest Sloots een gaatje laten. “Ik had eigenlijk verwacht dat zij sterker zou zijn dan ik”, bekende Kersbergen die zelf echter riant de beste bleek. Ze won tot haar eigen tevredenheid in 1.28.12. Petra Sloots werd tweede in 1.30.23.”

(Onderstaande foto’s en video: Thymen Stolk)