DORDRECHT – De atleten van Fortius hebben zondag goed gepresteerd in de derde en laatste voorrondewedstrijd van seniorencompetitie. Niet alleen het vrouwenteam, ook het mannenteam kwam als winnaar uit de bus. De vrouwen hebben hiermee plaatsing voor de finale veiliggesteld. De mannen toonden aan ook voldoende kwaliteit te hebben om bovenin te kunnen eindigen. Als de ploeg ook in de eerste voorronde dit jaar op volle sterkte was geweest, hadden ook de mannen hoog in het klassement kunnen staan.

De wedstrijd werd geopend met de 110 meter horden. Daan Spiljard en Yannick van Dooremalen deden niet zo heel veel voor elkaar onder, maar Daan haalde met 18,50 de punten binnen. Van de Fortius-vrouwen was Roos de Vries de snelste op de 100 meter horden: 18,47. Tibo Visser excelleerde met twee overwinningen en persoonlijke records: de 800 meter in 1.55,36 en de 400 meter in 50,91. Roy Werner blijft almaar sneller gaan op de 5.000 meter. In Zevenbergen verbeterde hij zijn persoonlijk beste tijd naar 15.29,93.

Wessel de Lange verbeterde zichzelf op het hoogspringen naar 1,85 meter. Zijn zus Anniek haalde voor de vrouwenploeg een bak punten binnen met 1,75 hoog en 5,50 ver. Claudia Noordzij is een vaste waarde op de 400 meter. In 63,59 benaderde ze haar PR tot op enkele honderdsten van een seconde.

Bij het kogelslingeren had Fortius zowel in de mannenploeg als in de vrouwenploeg een B-junior opgesteld. Voor Freek Bosveld was het nogal een uitdaging om in de seniorencompetitie mee te doen, want de slingerkogel is bij mannen senioren 7,26 kilo zwaar, 2,26 kilo zwaarder dan hij als B-junior gewend is. Hij deed het echter uitstekend en slingerde de kogel naar 28,32 meter. Ook B-juniore Julia van Dorp moest in deze wedstrijd met een zwaardere kogel slingeren dan zij als B-juniore gewend is, al is het verschil bij de vrouwen minder groot dan bij de mannen. Julia slingerde de 4 kilo-kogel naar 34,81 meter. Daarmee verbeterde ze het clubrecord voor meisjes junioren A, die reglementair net als de vrouwen senioren met een 4 kilo slingeren.

Door de sterke tegenwind op de sprintonderdelen vielen de tijden op de 100 en 200 meter in het algemeen een beetje tegen, maar Sven Hurkmans kreeg het toch voor elkaar om zijn PR op de 200 meter met 0,81 te verbeteren naar 23,81.

In de 4 x 400 m estafette knokten Jeffrey de Vlaming, Sven Hurkmans, Flint Beenen en Tibo Visser zich in 3.44,75 naar de derde plaats. Het vrouwen-estafetteteam, bestaande uit Maureen van de Brug, Anniek de Lange, Savannah Bailey en Claudia Noordzij, zegevierde in 4.18,03.