DORDRECHT – De atletiekafdeling van Omnisportvereniging Fortius organiseert zondag 22 september op Sportpark Reeweg de landelijke finale in de atletiekcompetitie voor masters (atleten van 35 jaar en ouder). In deze finale, ook wel het NK Teams voor Masters genoemd, strijden zowel bij de mannen als bij de vrouwen de twaalf beste teams om de Nederlandse titel. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Fortius heeft zich met een mannenteam en een vrouwenteam geplaatst voor de finale en heeft van de Atletiekunie de organisatie van het evenement toebedeeld gekregen. De Dordtse club ontvangt zondag ruim tweehonderd atleten van negentien verschillende verenigingen. De oudste deelneemster zal naar verwachting de 80-jarige Amsterdamse atlete Rietje Dijkman zijn, die onlangs op de Europese kampioenschappen voor masters drie wereldrecords in haar leeftijdscategorie verbeterde.

De wedstrijd begint om 11.30 uur met het discuswerpen voor mannen en wordt tegen half vijf afgesloten met de 4 x 100 meter estafette. De toegang is gratis. Meer informatie over Fortius en de mastersfinale is te vinden op www.fortiusdrechtsteden.nl.