DORDRECHT – Edwin Zoomer, initiatiefnemer Zoomer Wantijrun, samen met Sara Verbrugge, Stichting voor Sara, het startschot voor meer dan duizend deelnemers aan de Zoomer Wantijrun. De lopers konden kiezen uit een 5 en 10 kilometer, 10 Engelse Mijl en de 5 kilometer bedrijvenloop. Speciaal voor Sara en haar sportieve vrienden was er voorafgaand aan het programma een 400 meter framerunnen. Onder luid applaus kwamen de framerunners over de finish. (Hoofdfoto: Rob van Efferen)

Het mooie Wantij als décor voor de drie afstanden, zomerse temperaturen en een leuk onthaal bij de finish maakten deze avond weer een geslaagde editie, aldus de vele enthousiaste deelnemers. De Zoomer Wantijrun heeft haar plek op de hardloopagenda gevestigd. Nooit eerder kwamen er zoveel inschrijvingen binnen en werd de run al drie weken geleden gesloten voor nieuwe aanmeldingen.

Winnaars

Alle winnaars op de verschillende afstanden ontvingen uit handen van Edwin Zoomer een prijs (waardebon RunnersWorld, bloemen en een fles prosecco) en alle lopers ontvingen een mooie medaille als aandenken. De lopers lieten zich door de zomerse temperaturen niet weerhouden om mooie tijden te lopen. Wel zijn er de laatste dagen nog veel deelnemers geswitcht naar een kortere afstand in verband met de warmte. Ondanks de warmte sneuvelden twee records, bij de heren werd een nieuw record gevestigd op de 10 kilometer (Niels Kersbergen) en bij de vrouwen op de 5 (Nella Oenema). Dat de lopers bij deze zomerse temperaturen gebruik konden maken van de verschillende waterposten op alle afstanden en de verfrissende douche bij de finish, heeft bijgedragen aan een mooie zorgeloze avond voor iedereen. De wisselbokaal ging voor de tweede opeenvolgende keer mee met het sportieve team van Medplus Fysiotherapie en Sport die de overige 23 bedrijventeams voor wist te blijven.

Goede doel

Met de opbrengsten van de run worden Stichting Voor Sara, een mooi lokaal initiatief, en de DrechtStadLoop gesteund. Stichting voor Sara is eind 2016 opgericht door de ouders van Sara Verbrugge. Samen strijden ze voor een behandeling tegen zeldzame spierziekten. Met deze run werd ruim 3.500 euro opgehaald voor deze missie.

Gewaardeerd

De Zoomer Wantijrun werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd en nooit eerder deden er zoveel deelnemers mee.  Zoomer Makelaardij is de drijvende kracht achter dit Dordtse event.  Edwin Zoomer, initiatiefnemer en hoofdsponsor: “We kunnen wederom terugkijken op een geslaagd evenement. Het was warm en echt zomers. Het blijft genieten om zoveel mensen een mooie sportieve avond te mogen bezorgen! Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers en supporters konden de lopers zorgeloos genieten van hun run langs het Wantij en onderweg gebruik maken van de drinkposten. Het grote aantal lopers benadrukt maar weer hoe sportieve evenementen gewaardeerd worden. Veel dank zijn wij ook verschuldigd aan de ondersteuning vanuit Fortius, die onder leiding van Cor van der Steen de Zoomer Wantijrun mogelijk maken.”

Edwion Zoomer overhandigt de cheque aan Bram Verbrugge van Stichting voor Sara. (Foto: Esther van de Sandt)

(Foto’s onder: Stolk Fotografie)