DORDRECHT – Iedereen die van fietsen houdt kan op zaterdag 3 juli weer meedoen aan de Goede Doelen Molentocht van DTC (Dordtse Toer Club) De Mol. Deze heeft standaard een afstand van 120 kilometer en komt langs de mooiste plekjes van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Er is ook een kortere route van 80 kilometer voor wie wel sportief wil fietsen, maar 120 kilometer teveel vindt. De opbrengst zal dit jaar worden geschonken aan de stichting Boks4Nox en Ride4Kids.

Deze routes zijn uitermate geschikt voor de sportieve en recreatieve fietser. Voor die laatste groep is er ook een prachtige route uitgezet van 40 kilometer door een mooi deel van de Alblasserwaard, langs de riviertjes de Alblas en Graafstroom en de molens van Kinderdijk. De routes zijn volledig uitgepijld, zodat verdwalen bijna onmogelijk is en ieder zijn/haar eigen tempo fietsen kan. Ook zal de volgauto van DTC de Mol van de partij zijn, zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden.

Inschrijven

De start vindt plaats vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch) 3313 LL Dordrecht. Inschrijven is mogelijk vanaf 07.15 uur. De eerste afstand (120 kilometer) start tussen 08.00 en 09.00 uur, gevolgd door de 80 (09.00 uur) en 40 (10.00 uur). Het kan ook online: www.fietssport.nl/inschrijven/50825. Het inschrijfgeld is 5 euro voor de 120 kilometer, 4 voor de 80 en 3 voor de 40. Een extra vrijwillige bijdrage aan het goede doel wordt zeer op prijs gesteld.