Sport

reageer als eerstdi 17 sep 2019

Gratis sportevent voor kinderen met (en zonder) autisme

DORDRECHT – Autisme Experience houdt in samenwerking met Dordt Sport en Tennisvereniging Thialf op zaterdag 21 september een sportevenement. Kinderen van 6 tot en met 18 jaar, met èn zonder autisme, zijn van harte welkom op deze middag op Sportpark Amstelwijk. Verschillende verenigingen presenteren zich tussen 12.00 en 17.00 uur.

Gratis kennismaken met DES Handbalvereniging, een bootcampparcours doen van Gymforce One, een tennisballetje slaan met instructeurs van Thialf en At Vantage, fitnessen met Fit for Free of een kijkje nemen bij een hondentraining gegeven door Kwispelkrachtig: het kan deze middag allemaal. Stichting Autisme Experience, die zich inzet voor meer begrip over autisme, organiseert deze sportmiddag voor de tweede keer. Vorig jaar oktober was het eerste event samen met de tennisvereniging. Toen kwamen zo’n tweehonderd mensen naar het sportpark aan de Laan van Londen. Annemiek en Arie van Maanen, die zowel actief zijn bij de tennisvereniging als bij Autisme Experience, hebben een mooi programma samengesteld met diverse sporten. Behalve sport en spel is er deze middag ook ruimte om te praten met elkaar of gezellig te hangen op de zitzakken. Francesco Daniel presenteert de dag en zal verschillende mensen met en zonder autisme interviewen. Francesco is ervaringsdeskundige en singer-songwriter. Tijdens het sportevenement zaterdagmiddag zal hij ook een aantal keren optreden.

Brain On Wheels

De Brain On Wheels (BOW), het rijdende theater van de Autisme Experience, is vanaf 12.00 uur te bezoeken. In de BOW is de documentaire te zien van Lee en zijn vader. Deze gaat over autisme in het gezin, over meedoen in de samenleving en wat daarvoor nodig is. En over de kracht van ervaringsdeskundige ouders. Ambassadeurs van de Autisme Experience, vrijwilligers, trainers, hulpverleners, enthousiastelingen, sporters en sprekers staan de hele dag klaar om alle vragen te beantwoorden en ervoor te zorgen dat het een topdag wordt voor iedereen. Wie de drukte even teveel wordt of gewoon zin heeft om even de rust op te zoeken, kan terecht in de speciaal daarvoor ingerichte ontspanningsruimte. Aanmelden voor de dag mag, maar hoeft niet.

Kijk op www.autismeexperience.nl.

 

 

Geef een reactie