DORDRECHT – De dansafdelingen van OKK Dordrecht en GV Barendrecht organiseren op zaterdag 14 en zondag 15 april de laatste van de totaal vijf landelijke voorrondes van het NK Jazzdans. Voor een volle tafel met juryleden worden de dansen van de deelnemende verenigingen, op verschillende niveaus,  beoordeeld op onder andere choreografie, uitvoering, techniek en uitstraling. Jazzdanceteams uit heel Nederland, waaronder negen selectiegroepen van OKK Dance en acht selectiegroepen van GV Barendrecht, strijden tijdens de voorrondes voor een finaleplek op de NK Jazzdans, tijdens de Gymnastics Fantastic, in Ahoy Rotterdam op 23 juni.

In het dansweekend van 14 en 15 april , worden in de sporthal van de Sportboulevard in Dordrecht, zo’n 1100 toeschouwers per dag verwacht. OKK Dance en GV Barendrecht zijn dan ook bijzonder trots dat zij zo’n groot sportevenement naar de regio hebben weten te halen. Het belooft een inspirerend dansspektakel te worden, waarbij tijdens de pauze op zaterdag alle dansselecties van OKK Dordrecht een gezamenlijke demo geven. Op zondag zullen er twee demo’s gegeven worden door de dansselecties van GV Barendrecht.

Dance2Demo

Op zaterdagavond vanaf 19.30 uur organiseert OKK Dordrecht in samenwerking met de KNGU ook de Dance2Demo. Deze demo’s worden door heel Nederland gehouden en zijn er voor iedereen die zijn dansmoves wil laten zien op de dansvloer, die vaak flitsend verlicht is. Er kan meegedaan worden door teams met verschillende dansstijlen, zoals Streetdance, Hiphop, Showdance, Jazzdance. OKK Dordrecht zal zelf meedoen met acht recreantengroepen, waaronder de Special Heroes Dance groep Twixx.

Een leven lang dansen

OKK Dordrecht bestaat al 135 jaar, maar is niet stil blijven staan. De dansafdeling is vijftien jaar geleden begonnen met een groepje van tien meiden. Dat aantal is inmiddels uitgegroeid tot 350 en daarmee is het de grootste afdeling van de vereniging geworden. Al vanaf 2-jarige leeftijd kunnen kinderen kennismaken met de danssport en kunnen zij als ze dit willen hun leven lang doordansen bij OKK Dordrecht. De lessen in diverse stijlen worden gegeven door gekwalificeerde trainsters. Inmiddels heeft OKK Dance veertien recreantendansgroepen, waaruit dansers die een hoger dansniveau aankunnen door kunnen stromen naar een dansselectie. OKK Dance heeft negen selectiegroepen op D-, C-, B- en A-niveau, die allemaal meedoen aan de voorrondes van het NK Jazzdans.

Bezoekers zijn beide dagen welkom vanaf 10.00 uur. Dagentree kost 5 euro. Meer informatie op www.okkdordrecht.nl  of op de Facebookpagina van OKK Dordrecht.