DORDRECHT-FC Dordrecht beleefde een inktzwarte start van de vierde periode in de Keken Kampkoen Divisie. Vrijdagavond kregen de Dordtenaren op bezoek bij FC Eindhoven een gigantische tik om de oren: 8-1.
Bij rust kenden de Brabanders reeds een 3-0 voorsprong met Elton Kabangu (2x) en Samy Bourard als doelpuntenmakers.Echter de stand had zomaar in Dordts voordeel kunnen staan als Breedijk en Smith wat scherper in de afronding waren geweest.
Kort na de aftrap van de tweede helft zorgde Kabangu met zijn hattrick voor de 4-0. Vervolgens kreeg Zamouri namens FC Dordrecht de kans de eer te reden vanaf de penaltystip maar de schutter zag zijn inzet vanaf elfmeter gestopt worden door Menno Bergsen. Bergens die vorig seizoen nog onder contract stond bij de Schapenkoppen.Vijf minutenlater maakte Zamouri zijn fout goed en scoorde de 4-1
Helaas was het voor de arme manschappen van trainer Claudio Braga nog bniet gedaan met het Eindhovense schuttersfeestje en vielen de goals als rijpe appels van de boom. Middels Sam, Daniels, Seedorf en van den Boomen liep de score in hoog tempo op tot 8-1. Niet alleen verloor FC Dordrecht de wedstrijd, maar tot overmaat van ramp moest Jeremy Cijntje in dit duel het veld per brancard verlaten met een hamstring blessure. Zo kwam een einde aan een bittere avond voor de zwaar teleurstellende formatie van trainer Braga tegen een historisch grote nederlaag aanliep. Ooit werd door het toenmalige DS’70 verloren van FC Twente en feyenoord met respectievelijk 7-1 en 8-2.
Desondanks blijft de Krommedijkclub stationair op de zeventiende positie van het klassement.Volgende week is Go Ahead Eagles te gast in de Merwestad.