DORDRECHT – Het RCVRY RUN (voluit Recovery Run) programma is speciaal ontwikkeld voor vrouwen met borstkanker en wordt sinds kort ook in Dordrecht aangeboden door Gerda Pankras-Huiskamp van Vitaal Bewegen.

Gerda: “Je hele wereld staat op zijn kop als je de diagnose borstkanker krijgt. Je gaat van onderzoek naar onderzoek, bestraling, chemo, operatie en wat al niet meer. Je bent moe en dat terwijl het juist nu zo belangrijk is om je mentale en fysieke conditie zoveel mogelijk op peil te houden. Bewegen en sport na de diagnose borstkanker heeft een positief effect op het gehele traject daarna. Of je nu voor de diagnose al wel of nog niet sportief aangelegd was. Daar is in de afgelopen tientallen jaren veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.”

Beter bestand

Met RCVRY RUN worden vrouwen met borstkanker op een verantwoorde manier middels een beweegprogramma begeleid. De boodschap daarbij is dat bewegen en sport tijdens kanker en sporten na de diagnose onderdeel moet zijn van het behandeltraject: een actieve patiënt kan immers de chemokuren beter verdragen, is fitter, heeft een betere slaapkwaliteit, en zal na de behandelingen sneller herstellen en eerder kunnen participeren in de maatschappij.

Geen patiënt

Gerda: “RCVRY RUN is er om de deelnemers zo fit mogelijk door het behandeltraject heen te slepen, zodat zij het hele traject kunnen volbrengen. Wie meedoet is even geen patiënt meer, maar sporter. We werken in de buitenlucht in een kleine groep aan de mentale en fysieke conditie en de kwaliteit van leven. Zelfs als je eerder niet sportief was kun je meedoen. Het enige is dat je (hard)lopen een beetje leuk moet vinden.”

Luisteren naar je lijf

Onder deskundige begeleiding werkt de sporter bij Vitaal Bewegen aan de conditie en kracht, op basis van wat het lichaam op de trainingsdag aan kan. Trainster Gerda heeft ruime ervaring in het aanpassen van de training aan jouw vorm van de dag, ook binnen een groepstraining. Gerda is Runningtherapeut, wandelcoach, Power Walk trainster en RCVRY RUN trainster. Meer informatie over RCVRY RUN lees je op www.vitaalbewegen.nu/rcvry-run of neem vrijblijvend contact op met Gerda Pankras-Huiskamp via de e-mail info@vitaalbewegen.nu of telefonisch 06-16591949.