DORDRECHT-FC Dordrecht kende een valse start van 2019 na de forse 2-6 oorwassing in het thuisduel voorbije zondag tegen koploper FC Den Bosch. De nieuwe hoofdtrainer van de Dordtenaren, Claudio Braga had zich dan ook een ander competitiedebuut voorgesteld bij zijn nieuwe werkgever.
Vandaag krijgt de Krommedijkformatie een herkansing als de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek gaat bij Jong AZ. De Alkmaarders staan met twee punter meer slechts een plaats boven de Schapenkoppen.
Er gebeurde eerder deze week nog wel het een en ander aan de Dordtse Krommedijk. Zo wierp keeperstrainer Rody Hoegee de handdoek in de ring na een conflict met hoofdtrainer Braga.Vervolgens liet assistent-trainer Scott Calderwood in overleg met de club zijn verbintenis met onmiddellijke ingang ontbinden en sloot evenals Hoegee voortijdig de deur van het Riwal Hoogwerkers Stadion.
Van het spelersfront was daar het nieuws dat de talentvolle Bo Breukers op huurbasis de overstap heeft gemaakt van Fortuna Sittard naar de Merwestad.Tevens kwam de melding van de samenwerking tussen Feyenoord en FC Dordrecht.
Arbiter Nagtegaal zal vanavond om 20.00 uur op sportpark De Kalverhoek in Zaanstad fluiten voor de aftrap van het duel tussen Jong AZ en FC Dordrecht.