ZWIJNDRECHT – HSV Zwijndrecht sloot afgelopen weekend het honkbal- en softbalseizoen af met een reeks van activiteiten en de vaststelling dat het aantal leden in één seizoen met liefst 20 procent is gegroeid. Hoogtepunt was zaterdag het afscheid van Theo Huizer als coach van het herensoftbalteam. Door de weersomstandigheden zagen de herensoftballers hun wedstrijd afgelast worden, waardoor zij nog even moeten wachten op hun kampioenschap. Burgemeester Hein van der Loo was speciaal naar sportcomplex Bakestein gekomen om Huizer voor aanvang van de geplande kampioenswedstrijd tegen Storks de Zwijndrechtse Heugel uit te reiken. Huizer is 41 jaar lid van HSV Zwijndrecht, waarvan 33 jaar trainer-coach van het eerste herensoftbalteam. De successen op herensoftbalgebied leiden ertoe dat volgend jaar Zwijndrecht met een extra team de competitie in zal gaan. (Foto: Gemeente Zwijndrecht)

Zaterdag kon het eerste honkbalteam vanwege de regen ook niet de laatste wedstrijd spelen. In ieder geval wordt het seizoen afgesloten met een keurige derde plaats. Zondag werd het traditionele Veteranentoernooi gespeeld met deelname van vele oude bekenden. Teams van Zwijndrecht Old School, Curaçao Legends en Friday Night Baseball League maakten er een mooie reünie van.

In de lift

Successen en groei zijn er ook bij de jeugdafdeling. Zowel de aspiranten honkbal als de aspiranten softbal werden kampioen. Sterke groei was er bij de allerkleinste spelertjes, de Beeballertjes van 5 tot 8 jaar, waardoor er een extra team gevormd is. Ook het meisjessoftbal zit sterk in de lift. Volgend jaar zal voor het eerst in het 55-jarig bestaan van de vereniging met drie meisjesteams in de competitie gespeeld gaan worden. In totaal gaat HSV Zwijndrecht met zeven jeugdteams het seizoen 2020 in.

Zonnepanelen

Behalve op sporttechnisch vlak zijn er ook op ander vlak grote ontwikkelingen gaande bij HSV Zwijndrecht. Er zijn vergaande plannen om zestig zonnepanelen op het dak van de eigen sporthal te plaatsen, zodat de vereniging geheel in haar eigen stroombehoefte zal gaan voorzien. Dat is inclusief de energie voor de binnenkort verwachte plaatsing van een kunstlichtinstallatie rond het softbal- annex jeugdveld. Deze verlichting is hoognodig om de huidige groei bij het softbal op te kunnen vangen qua trainingsmogelijkheden en wedstrijdtijden.

Winterstop

De meeste teams gaan nu van een paar maanden winterstop genieten, maar een aantal teams traint gewoon door in de eigen sporthal op Bakestein. Na het bezoek van Sinterklaas aan de vereniging gaan alle teams weer vol in de voorbereiding voor het volgende seizoen.