Sport

reageer als eerstzo 18 mrt 2018

IJshockey Nederland en Optisport gaan samenwerken

DORDRECHT – IJshockey Nederland en Optisport, uitbater van onder meer de Sportboulevard, tekenen binnenkort een samenwerkingsovereenkomst om de ijshockeysport te promoten. De focus ligt daarbij op de jonge ijshockeyers. Erwin van Iersel, algemeen directeur van Optisport: “Wij zijn blij met de samenwerking, want een bloeiende vereniging versterkt ook de lokale sportaccommodatie. Met deze overeenkomst creëren we meerwaarde voor beide partijen.”

Als het aan IJshockey Nederland en Optisport ligt, groeit het aantal ijshockeyers de komende jaren. Belangrijk speerpunt hierbij is het laten doorstromen van ongebonden sporters naar de ijshockeyverenigingen. Tevens willen de partijen samen events gaan organiseren en komen er activiteiten waarbij kinderen kennis kunnen maken met onder andere ijshockey.

IJshockey Nederland

IJshockey Nederland organiseert de ijshockeysport in Nederland. Het is een vereniging en de ijshockeyclubs zijn de lid van deze vereniging. Kerntaken zijn met name het organiseren van de ijshockeycompetities en het selecteren, trainen en afvaardigen van nationale teams. Ook het ontwikkelen van de ijshockeysport in Nederland in de meest algemene zin van het woord is een kerntaak van de bond. IJshockey Nederland is lid van de landelijke sportkoepel NOC*NSF en van de internationale ijshockeyfederatie IIHF.

Optisport

Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra, indoorspeelparadijzen en een trampolinepark. In de bijna 350 accommodaties verspreid over 75 gemeenten brengen 2.300 medewerkers jaarlijks 17 miljoen bezoekers in beweging.

Oefeninterlands
Ter voorbereiding op het WK, van 23 tot en met 29 april in Tilburg, speelt het Nederlandse ijshockeyteam op woensdag 11 april en vrijdag 20 april een oefeninterland in de Sportboulevard. Op 11 april speelt het team van coach Doug Mason tegen België en op 20 april tegen IJsland. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Belgen is de officiële contractondertekening met IJshockey Nederland. Kaarten zijn te koop via Ticketpoint.

 

  

 

Geef een reactie