Sport

reageer als eerstzo 3 mrt 2019

IJshockeyers Dordrecht Lions naar 1/2 finale play offs

DORDRECHT-De ijshockeyers van Dordrecht Lions hebben zich geplaatst voor de volgende ronde van de eerste divisie play offs.
Na vrijdagavond het eerste duel in de kwartfinale tegen HIJS HOKIJ Den Haag reeds met 3-5 te hebben gewonnen was zaterdagavond het 2-2 gelijke spel in de returnwedstrijd op de Dordtse ijsvloer voldoende voor een langer verblijf in de play offs.
De eerste periode werd door de 0-1 een prooi voor de Haagse tegenstander maar in periode nummer twee trok Dordrecht Lions via Levy Galjaard de stand in evenwicht. Amper een minuut later na de Dordtse gelijkmaker later was er de vreugde aan de kant van HIJS HOKIJ om de 1-2 voorsprong.
In een bloedstollende derde en laatste periode waarin Dordrecht Lions doelman Peter Seton van zijn doel met talloze knappe reddingen een onneembare vestig maakte zorgde Jasper Busink voor de 2-2.
Omdat in de play offs het aantal wedstrijdpunten doorslaggevend is volgde er na de drie gespeelde periodes bij de 2-2 tussenstand geen verlenging en verzekerden de Dordtenaren onder leiding van coach Don Galjaard zich van een plek in de halve finale. De tegenstander en de speeldagen worden op korte termijn door de Nederlandse ijshockeybond bekend gemaakt

Geef een reactie