Sport

reageer als eerstdo 13 jun 2019

In een Canadese kano door de Biesbosch

DORDRECHT – De komende vrijdagavonden kunnen belangstellende leren varen in een open kano bij de Dordtse kajak- en kanovereniging Dajaks. De open kano wordt ook wel Canadese kano genoemd. Dit type is nu erg populair en sterk in opkomst bij kanoliefhebbers.

In vier introductielessen maak je kennis met het varen in deze kano. Je leert de basis-slagen en het in- en uitstappen. Maar je leert vooral varen in de Biesbosch. Met de open kano kun je dat in je eentje doen, maar ook met het gezin. De kosten van deze introductielessen bedragen 40 euro. Als je lid wordt van de Dajaks, krijg je het lesgeld terug. Bij Dajaks ligt de nadruk op het toervaren door mooie natuurgebieden. Dat kunnen korte ontspannen tochten in de Biesbosch zijn waar iedereen aan mee kan doen. Dajakkers zijn op meerdere manieren actief in de natuur. Zij dragen ook hun steentje bij aan de schoonmaak van de oevers en overleggen met instanties van het Nationaal Park de Biesbosch. De thuishaven en uitvalsbasis van de Dajaks ligt in het Nationaal Park de Biesbosch met zijn mooie kreken. Maar ook het stroomgebied van de grote rivieren en de stadshavens van Dordrecht zijn dichtbij. Midden in dit unieke getijdengebied is het clubhuis van Dajaks aan de Zeedijk 17 in Dordrecht.

Data van de introductielessen: 14, 21 en 28 juni en 5 juli. Aanvangstijd: 18.45 uur. Informatie bij Kilian Gernand, opleidingen@dajaks.nl of tel. 06-40756931.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie