Sport

reageer als eerstvr 22 nov 2019

Inhaalrace FC Dordrecht werd toch niet beloond

DORDRECHT-Ook speelronde zestien van de Keuken Kampioen Divisie bracht FC Dordrecht geen zegepraal.Vrijdagavond zag de formatie van trainer Claudio Braga aan de Dordtse Krommedijk Telstar alsnog met 2-3 zegevieren.
Na wat licht gescharrel aan beide kanten met kleine doelkansen mocht de opponent uit Velsen Zuid in de 24e minuut het bal der doelpunten openen. Een schot van Telstar goaltjesdief Kharchouch werd van richting veranderd en gaf doelman Stoskovic het nakijken met de 0-1. Een stief kwartiertje later was het wederom raak voor de Witte Leeuwen en kon Tavsan de Noord Hollandse formatie op 0-2 zetten.
Op slag van rust lukte het thuisclub FC Dordrecht om terug in de wedstrijd te komen. Pedro Marqiues werd binnen het strafschopgebied onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Het was Marques zelf die de toegekende penalty namens de Dordtenaren verzilverde: 2-1.
Vijf minuten na de kantwisseling beging de doelman van Telstar een overtreding op invaller Schalekamp binnen de beruchte lijnen en opnieuw was daar de strafschop voor FC Dordrecht. Pedro Marques had duidelijk de smaak te pakken en schoot voor de tweede keer vanaf elf meter in de roos: 2-2.
Het lukte FC Dordrecht vervolgens niet een derde keer trefzeker te zijn. Iets waar Telstar wel succesvol in was. De vrijgelaten Karchouch maakte dankbaar gebruik van dit vroege sinterklaaspresentje en wist doeltreffend met de 2-3 af te ronden.
Zo stonden de Dordtenaren wederom, ondanks een inhaalrace met lege handen en blijven nog altijd de rode lantaarndrager van de eerste divisie.
Overigens werd net als bij de overige duels in de Keuken Kampioen Divisie ook
bij FC Dordrecht-Telstar een minuut na het beginsignaal niet gespeeld voor de actie Racisme? Dan voetballen wij niet! Ook bij de eredivisiewedstrijden en in het amateurvoetbal zal dit komend weekeinde het geval zijn.

Geef een reactie