DORDRECHT – De inschrijving voor de Riwal Hoogwerkers Halve Marathon in Dordrecht is geopend. Op zaterdag 11 maart begint de 45e editie rond 10.00 uur met de jeugdlopen. Iets na 12.00 uur is het de beurt aan de lopers voor de halve marathon, gevolgd door de 5 en 10 kilometer. Nieuw is dat alle lopen starten op de atletiekbaan bij Fortius op Sportpark Reeweg. 

De start voor de wegatleten was in voorgaande jaren op de Noordendijk. “Inmiddels kunnen we jaarlijks op een groot deelnemersveld rekenen en dan is het praktischer en veiliger om de start te organiseren op de atletiekbaan”, zegt Maarten Vogelezang, voorzitter van het organisatieteam. De wegatleten gaan vanaf de baan richting het Wantij en de Dordtse Biesbosch. De jeugdlopen zijn volledig op de baan. Inschrijven kan via www.riwalhalvemarathon.nl. Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een medaille.

(Hard)lopen voor vrouwen met borstkanker

Het organisatieteam heeft er in overleg met Riwal Hoogwerkers voor gekozen de Stichting RCVRY RUN te steunen; (Hard)lopen voor vrouwen met borstkanker. De stichting heeft als doel om in heel Nederland buitensportgroepen op te richten voor vrouwen met borstkanker. In Dordrecht is Gerda Pankras-Huiskamp (voormalig atlete bij Fortius) met RCVRY RUN gestart. Naast trainer/coach is zij lotgenoot en ervaringsdeskundige geworden. Buiten bewegen blijft zij uitdragen. “Fit zijn en zo goed mogelijk fit blijven is belangrijker dan ooit.” Meer informatie over sporten bij kanker: www.rcvryrun.nl.

Fitte medewerkers

Glenn Verburg, algemeen directeur van Riwal Benelux: “Het belooft een prachtig evenement te worden, waaraan dit jaar ook weer veel Riwal-medewerkers zullen meedoen. Bij Riwal staan beweging en vitaliteit hoog op de agenda. Ons vitaliteitsprogramma ‘Fit, Trots & Betrokken’, heeft een centrale plek ingenomen in onze organisatie. Een fitte medewerker is een gezonde en tevreden medewerker en dat is zeer waardevol. Er staan weer vele initiatieven op de agenda in 2023, de Riwal Halve Marathon is er één van. Daarnaast zijn wij trots dat we dit jaar opnieuw een goed doel steunen met dit evenement. We hopen op een mooi bedrag voor RCVRY RUN.”

De Riwal Hoogwerkers Halve Marathon vindt plaats onder verantwoordelijkheid van Fortius. Naast Riwal Hoogwerkers maken diverse andere sponsors het mogelijk om Dordrecht deze sportieve dag te bieden.