DORDRECHT – In de Sportboulevard trainen deze weken een groot aantal kunstrijd(st)ers op alle niveaus. De Junioren, de Advanced Novice rijders, maar ook de Mini’s en beginnende wedstrijdrijders trainen intensief om nog beter te worden en goed voorbereid aan het komende wedstrijdseizoen te beginnen. Het seizoen begint in september en heeft een programma vol met nationale en internationale wedstrijden. Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht (DDD) biedt vier weken lang een intensieve training aan.

Speciaal zijn de Dynamic Dordt Days die gehouden worden van maandag 12 augustus tot vrijdag 23 augustus. Voor de kunstrijd(st)ers zijn topcoaches Yuri Tishkov uit Rusland en Paméla Morin uit Canada uitgenodigd. Samen met hen en de coaches van DDD zullen de rijders gaan trainen op het gebied van sprongen, pirouettes en schaatsvaardigheid. Daarnaast wordt er gewerkt aan kracht en conditie.

De Dynamic Dordt Days zijn niet alleen voor de rijders van het hoogste niveau, maar ook beginners kunnen starten in de zogenoemde snelcursus en krijgen een uur per dag les. Meer informatie is te vinden op: www.ddd-kunstrijden.nl. (Foto’s: Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht)