H.I.AMBACHT – Football Skills Ambacht (FSA) begint op zondag 8 september met de eerste training van het nieuwe seizoen. Tot de winterstop gaan Ajax-jeugdtrainer Michel Hordijk, ex-prof Raymond Zwilders en oud-Groote Lindt-speler Kristian Hendriks met de jeugd aan de slag. Doel is de individuele ontwikkeling van de spelertjes.

In totaal veertien trainingen worden er gegeven op de het veld van ASWH. Alle basistechnieken (dribbelen en drijven, passen en trappen en aan- en meenemen) worden aangeleerd. Ook worden uiteraard partijtjes gevoetbald. “Met drie trainers voor elke sessie kunnen we meer dan vorig seizoen in kleine groepjes werken en veel individuele aandacht geven. De indeling hebben we op basis van leeftijd en kwaliteit gedaan”, zegt Raymond Zwilders. “Daarbij kan het zijn dat we na een paar trainingen nog wat spelers doorschuiven. De meeste nieuwe spelers moeten we immers nog leren kennen. Het doorschuiven heeft niets te maken met goed of slecht, want dat bestaat voor ons in feite niet. Waar het wél om gaat is de juiste prikkel en weerstand voor elke individuele speler.”

Keeperstraining

Nieuw bij FSA is de specifieke keeperstraining. Daarin gaat FSA samenwerken met keeperstrainer Peter den Otter die werkzaam is bij de jeugdopleiding van Ajax. Tot de winterstop neemt Den Otter één keer per maand alle keepers onder handen en behandelt de basistechnieken van het keepen. Tijdens alle andere trainingen worden de keepers die zich bij FSA hebben aangemeld, geïntegreerd in de voetbaltraining.

Aanmelden

Jongens en meisjes tussen de 6 en 14 jaar kunnen zich aanmelden. Al zo’n vijftig voetballers hebben die stap genomen, maar inschrijven kan nog steeds. Aanmelden (keepers en veldspelers) kan via fsambacht.nl.