Sport

reageer als eerstma 2 apr 2018

Jong Ajax met moeite langs FC Dordrecht; zware blessure Terence Groothusen

DORDRECHT – Het is FC Dordrecht niet gelukt om in eigen huis te stunten in het Jupiler Leagueduel tegen Jong Ajax. De Amsterdammers wonnen maandagmiddag in een leuke wedstrijd met veel moeite van de Schapenkoppen: 2-3.

FC Dordrecht startte voortvarend, kende geen angst voor het Amsterdamse beloftenteam en nam zelfs brutaal een 1-0 voorsprong dankzij Robert Mutzers. Acht minuten later was daar het antwoord van Jong Ajax en met een fraaie halve omdraai zette Che Nunnely beide teams met de 1-1 in evenwicht. Nauwelijks was de Amsterdamse feestvreugde weggestroomd of de Amsterdammers waren weer trefzeker.Nu was het topscorer Mateo Cassiera die FC Dordrecht doelman Bryan Janssen klopte met de 1-2. Kort na de start van het tweede bedrijf was het prijs voor FC Dordrecht.Denis Mahmudov gaf keeper Kostas Lamprou het nakijken met de verdiende gelijkmakende 2-2.

Jong Ajax, onder leiding van trainer Michael Reiziger, wilde zich niet neerleggen bij een eventueel puntverlies in de Merwestad en voerde de druk op en het was Teun Bijleveld die de hoofdstedelijke tegenstander op 2-3 zette,
Vervolgens weigerde FC Dordrecht de strijd op te geven en zag Robert Mutzers kort voor tijd zijn treffer worden afgekeurd wegens buitenspel. Kort daarop werd de invaller bij FC Dordrecht, Terrence Groothusen onderuit gelopen door de Amsterdamse sluitpost Lamprou. De onfortuinlijke Groothusen werd per brancard van het veld gedragen met kniebandletsel. Zo stond de Krommedijkploeg met lege handen na een wedstrijd waarin de ploeg een beter resultaat had verdiend. Na vandaag blijft FC Dordrecht de nummer acht van de Jupiler League.

Geef een reactie