DORDRECHT – Kunstrijvereniging De Drechtsteden (DDD) viert dit jaar het 40-jarig jubileum en doet dit met een wervelende ijsshow op de Dordtse Sportboulevard. De kunstrijders nemen het publiek zondag 26 mei mee naar Urban Dynamics, waarin drie studenten het leven in de bruisende evenementenstad Dordrecht gaan ontdekken. De ijshal wordt voor deze show omgetoverd in een ijstheater. (Foto: Helma Zock)

Alle leden van de jubilerende vereniging werken mee aan de show. Toppers uit de grote wedstrijdgroep met onder andere regerend Nederlands kampioene bij de senioren Niki Wories en Nederlands kampioenen Didier Dijkstra, Emilie Schop en Lilia Lupanova en de  medaillewinnaars  op het NK 2019 en de Bokalen Finale 2019 zullen in verschillende acts  hun belevenissen in Urban Dynamics laten zien. Deze getalenteerde schaatsers zullen overtuigend laten zien waarom zij tot de top van Nederland behoren. Carwash op het ijs en het spetterende nummer Burlesque in het theater worden sensationeel. Met medewerking van het Big Rivers Festival zullen de kunstrijders zelfs on ice dit festival bezoeken. IJskoud zal het niet zijn in de ijshal tijdens de acts die worden omlijst met de muziek Dordtenaar Nielson en vele anderen. Dat is zeker niet alles. Juist het brede karakter van deze vereniging maakt deze show zo bijzonder. Naast de hoogstandjes van de grote wedstrijdgroep zullen ook de beginnende en recreatieve schaats(t)ers het publiek meenemen naar  het stadsleven en bezoeken onder andere de Dordtse markt, de bakker, kapper en het Italiaanse restaurant. Eén ding is zeker: het wordt een spektakel dóór en vóór jong en oud.

Kaarten
De aanvang van de shows is om 13.00 en 16.00 uur in de ijshal van de Sportboulevard, Fanny Blankers Koenweg 10, Dordrecht. Toegangskaarten voor de tribune kosten 12,50, voor de tribune op het ijs 15/20 euro, inclusief een pauzearrangement. Ze zijn verkrijgbaar bij Karin’s Schaatssport, Reeweg Oost 264, en bij de kassa van Optisport in de hal van de Sportboulevard. Online zijn de kaarten verkrijgbaar op www.karinsschaatssport.nl.

 

 

 

Op de foto: Kunstrijdsters Dani Loonstra, Demi Sijswerda en Gabi Loonstra.