DORDRECHT – Vv EBOH, Eendracht Brengt Ons Hoger, pakt dit jaar uit met een speciaal jubileumtenue én als kers op de taart: een prachtig jubileumboek. De reden is natuurlijk het 100-jarig bestaan van de club, op 27 november. Reeds in 2018 werd een jubileumcommissie opgericht om te brainstormen over alle acties en feestelijkheden. Die eerste van een reeks van vele zijn voorlopig uitgesteld maar, zo bezweert de commissie, ‘van uitstel komt zeker geen afstel!’. De grote feestavond, die niet door kon gaan, staat nu gepland op 26 november 2022, de laatste dag dat EBOH 100 jaar is.

“Het was de bedoeling om vanaf 2020, in aanloop naar de 100e verjaardag, de feestelijkheden te organiseren, maar we zagen al snel in dat dit niet kon. Besloten is toen om te beginnen als we jarig zijn en alle activiteiten in dit feestjaar te houden”, vertelt Ad Holster van de jubileumcommissie. De coronaontwikkelingen noopten het bestuur en de commissie om de eerste feestelijkheden, een receptie op vrijdag 26 november en een dag vol activiteiten op zaterdag 27 november (met onder meer een grote feestavond), te schrappen. “Een besluit dat we voor de aankondiging van de beperkende maatregelen al namen. Natuurlijk willen we het 100-jarig bestaan vieren, maar dat moet wel op verantwoorde wijze. Deze activiteiten zijn nu overgeheveld naar het nieuwe jaar. We zullen straks per maand bekijken of de geplande activiteiten door kunnen gaan.” Het begrip voor dit besluit is groot, weet Holster, zelf al 60 jaar lid van EBOH. “Iedereen weet, die feestjes vieren we nog wel. Het grote feest staat nu gepland voor 26 november 2022, maar stel er komt opnieuw een winterdip, dan maken we er wellicht een groot zomerfeest van. Als het maar verantwoord kan! De spaarcenten zitten gewoon nog in de knip en die gaan we zeker spenderen.”

Jubileumboek
Eén kleine bijeenkomst werd eind november niet afgelast: namelijk de uitreiking van het eerste exemplaar van het jubileumboek van EBOH. Voorzitter van de jubileumboekcommissie Henk van der Laan overhandigde het boek aan voorzitter Hans Schoon, die hem op zijn beurt weer doorgaf aan wethouder Stam, zelf ook vele jaren EBOH-speler. Het jubileumboek, uiteraard in clubkleuren, is gedrukt in een oplage van 500 stuks. Ad Holster: “Ze vliegen als broodjes over de toonbank dus het zou me niets verbazen als er een tweede druk komt. Het is een heel mooi boek geworden! Een tastbaar resultaat van vele, vele uren werk door de jubileumboekcommissie. De gehele geschiedenis van de vereniging is prachtig verwoord en in beeld gebracht!” Zie voor meer informatie over ‘jarige’ EBOH en een link naar de webshop met jubileumkleding en -artikelen: www.eboh.nl.
Lees ook meer over het 100-jarige jubileum van vv EBOH in de wijkspecial Thuis in Stadspolders en Dubbeldam die volgende week woensdag uitkomt (ook online te lezen op www.dordtcenntraal.nl!).

Jubileumactiviteiten
Wat in ieder geval voor 2022 op de planning staat: de nieuwjaarsreceptie op 8 januari. De receptie ‘EBOH 100 jaar’ is naar deze dag verplaatst en er wordt een erwtensoeploop gehouden van het clubgebouw naar de Viersprong (en weer terug), voor jong en oud. Ook worden alle jubilarissen gehuldigd. In februari is er een ‘jubileum VIP-avond’ met een bekende voetbalpersoonlijkheid en met Pasen zal het 100-jarig bestaan gevierd worden met de komst van de bevriende (zusterclub) Engelse club Stotfold waarmee EBOH sinds 1976 innige contacten onderhoudt. In mei staat de ‘Jubileum Hollandse avond’ op het programma die het motto ‘Eendracht Brengt Ons Hazes’, oftewel ‘EBOH zingt Hazes’ met zich meekrijgt. In juni wordt de ‘Jubileum Familiedag’ georganiseerd, een spektakel voor alle leden. Na de zomer gaan de feestactiviteiten verder met het ‘Jubileum Ries Fok toernooi’ en op de laatste jubileum-dag staat de grote feestavond gepland. Het hele jubileumseizoen spelen alle spelers en speelsters hun wedstrijden in het speciaal voor het jubileum ontworpen retro-shirt van EBOH 100 jaar. En het hele jaar door is er volop aandacht voor de jeugd. Iedere maand vindt er een jubileumactiviteit plaats, georganiseerd door de jeugdcommissie.