DORDRECHT – De Dordtse Zaalvoetbal Stichting bestaat dit jaar 20 jaar. Dit jubileumjaar wordt gevierd met een 20-jarig DZS toernooi en een feestmiddag voor (oud)vrijwilligers. In 1995 werd de stichting opgericht met het doel het zaalvoetbal te bevorderen. Inmiddels zijn er 72 teams aangesloten.

De stichting werd opgericht in 1995 om het zaalvoetbal in competitieverband te behouden. De KNVB besloot toen om het aantal regio’s terug te brengen wat leidde tot grotere reisafstanden voor zaalvoetbalverenigingen. Er sloten twaalf teams aan bij DZS. Inmiddels is dit aantal uitgegroeid tot 72 teams verdeeld over zes klassen. Elk team kan dus op zijn eigen niveau zaalvoetballen. Op de maandag avonden (19.00 tot 23.00 uur) worden er wedstrijden gespeeld in de Deltahal, sporthal Deetos en de Reeweghal. De wedstrijden staan onder leiding van door DZS zelf opgeleide scheidsrechters.

Feestje

Het jubileum is reden voor een feestje. Voor voetballers wordt daarom in april en mei een toernooi gespeeld. Tijdens dit toernooi strijden de ingeschreven teams voor trainingspakken, tenues, bidons en nog veel meer sportieve prijzen. Voor (oud)vrijwilligers wordt een rondvaart door de Biesbosch georganiseerd, met aansluitend een barbecue.