DORDRECHT – ‘De kraker van het seizoen op waterpologebied’ staat voor aankomend weekend op het programma. Heren 1 van MNC Dordrecht nemen het op de Sportboulevard op tegen Heren 1 van SVH uit Rotterdam. Iedereen is welkom om het wedstrijdspektakel op zaterdag 11 maart, om 20.00 uur, vanaf de tribune mee te maken. MNC Dordrecht-voorzitter Johan Hol legt uit wat er voor de Dordtse vereniging op het spel staat.

Wat maakt deze wedstrijd zo belangrijk?
“De ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. Het belooft een superspannende pot waterpolo te worden. Bij beide clubs wordt al maanden gesproken over deze datum. SVH staat nu eerste, MNC Dordrecht tweede in de competitie. Het verschil is echter minimaal. Bij winst voor MNC Dordrecht is de kans om kampioen te worden en daarmee direct te promoveren naar de eredivisie, het hoogste niveau van Nederland, aanzienlijk. De belangen voor beide ploegen zijn dus groot.”

Speelden de teams al eerder tegen elkaar? Zo ja, wat was de uitkomst?
“Op 5 november, jongstleden, heeft MNC Dordrecht met 11-10 uit (in Hilligersberg) verloren. Een aantal spelers was toen echter afwezig vanwege corona, terwijl een aantal hele mooie acties van MNC Dordrecht helaas niet omgezet werd in doelpunten. MNC Dordrecht stond zelfs nog een tijdje voor. Pas op het laatste moment werd de wedstrijd beslist. Onverdiend verloren dus! Op 18 maart treffen de twee ploegen elkaar weer, dan in de halve finale om de beker. Maar de pijlen zijn uiteraard gericht op het kampioenschap.”

Hoe wordt op een dergelijke wedstrijd voorbereid? Extra trainingen wellicht?
“Het competitierooster heeft nu een rustige periode qua frequentie wedstrijden. Daardoor hebben de mannen wat meer tactische trainingen kunnen doen, gericht op het duel met SVH.”

Bij winst, hoe ziet het wedstrijdprogramma er dan nog uit?
“Dan volgen nog vier competitiewedstrijden, die MNC hoort te winnen.”

Wat is het mooie verhaal achter het eerste herenteam van MNC Dordrecht?
“Heren 1 is geheel uit de eigen opleiding van MNC Dordrecht voortgekomen, inclusief oud-oranje keeper Milan de Koff. Het team is een mooie mix van relatief jonge spelers en ervaren routiniers. Het team staat onder de bezielende leiding van trainer/coach Branko Mitrovic. Branko speelde tot voor kort zelf een aantal jaren in Heren 1 van MNC Dordrecht. Naast zijn functie bij MNC Dordrecht is Branko thans trainer bij het RTC waterpolo in Dordrecht en trainer/coach bij Oranje voor jongens onder de 19 jaar.”

Wat vindt het bestuur?

“Het bestuur van MNC Dordrecht is enorm trots op ons heren 1. Prachtig om te zien dat onze eigen mannen zo ver zijn gekomen. Winst zou fantastisch zijn, maar het is natuurlijk al heel mooi dat ze zo ver gekomen zijn. Ze zijn een groot voorbeeld voor onze jeugd. Het belooft op 11 maart en groot spektakel te worden, met een volle tribune in de Sportboulevard.”