ZWIJNDRECHT – Het talententeam van Devel Heroes speelde zaterdag in de Develhal haar laatste competitiewedstrijd tegen BS Leiden V14. Deze grote concurrent voor de titel moest, in een spannende wedstrijd, haar meerdere erkennen in de thuisclub die niet van plan was de eerste plaats makkelijk weg te geven. Een week geleden bleek BV Leiden nog te sterk. Daarom was getraind op de aandachtspunten van de vorige wedstrijd. De Devel Heroes waren strijdvaardig om hun eerste plaats te verdedigen, aldus de coach.

Bij de thuiswedstrijd was er volop publiek van de partij om de dames van begin tot eind aan te moedigen. In het eerste kwart ging de bal de basketnet niet in. Aan beide zijdes van het veld werd er meerdere keren gemikt, geschoten en gemist bij de ring. Waar de bal het net normaal wist te raken, stuiterde het nu herhaaldelijk van de ring af. Met 4.12 minuten op de wedstrijdklok werd er na vrije worpen gescoord door Emma Smits. Maar deze score werd afgekeurd vanwege een fluitsignaal nadat een ander bal op het veld was gerold. Na een paar foutenlast van de dames uit Leiden scoorde Emma alsnog en na 10 minuten was de stand 5-2 in het voordeel van Devel Heroes.

Onder bezielende leiding van coach Grace de Bruin vocht het hechte team zich naar de basket van Leiden. Benthe Opmeer en Kinga Ramm wisten ook snel te scoren en ook forward Jasmay kreeg de bal met een lay-up erin. Leiden knokte zich terug in de wedstrijd. Na het derde kwart was de stand 28-21. Livvy Sluis toonde veel inzet en was snel met de bal maar raakte na een valpartij geblesseerd aan haar knie, waarna ze noodgedwongen moest wisselen.

In het vierde kwart moest het gebeuren en gingen de meiden, in een nieuw blauw-oranje clubtenue, er vol voor. Er werd door de coach flink gewisseld waardoor meerdere spelers aan het succes van het team konden bijdragen. BS Leiden verkleinde de achterstand naar 8 punten, 39-31. Maar de druk en vechtlust van het Zwijndrechtse basketbalteam was te groot voor het Leidse team. Bij het eindsignaal van de scheidsrechter was tot grote vreugde van de Devel Heroes en hun coach de titel binnen met een eindstand van 43-31.