Sport

reageer als eerstvr 15 mrt 2019

Knappe zege FC Dordrecht op Roda JC: 3-2

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft een fraaie thuisoverwinning geboekt om de nummer zes van de competitie, Roda JC. De ploeg van trainer Claudio Braga was vrijdagavond met 3-2 te sterk voor de Limburgers.
Roda JC nam in de eerste helft de leiding in de wedstrijd door een benutte penalty van topscorer Mario Engels. Aan de openingstreffers ging een overtreding van Renny Smith aan vooraf. Kort voor rust mochten de Kroimmedijkers langszij komen. Thomas Schalekamp was de man van de gelijkmaker. Maar kreeg hierbij wel hulp van de Limburgse doelman Novakovic.
FC Dordrecht begon vol overtuiging aan deel twee van de wedstrijd en met een heerlijke uithaal zorgde Jeremy Cijntje voor de Dordtse 2-1. Vijf minuten later kon de groen/witte thuisaanhang opnieuw juichen nadat Renny Smith de 3-1 mocht binnenschuiven. Het geschrokken Roda JC probeerde met man en macht er minimaal nog een remise uit te slepen en kwam vijf minuten voor tijd nog door Mart Remans terug in de wedstrijd, Echter FC Dordrecht hield het hoofd in de spannende laatste minuten koel en behaalde zo een meer dan verdiende knappe 3-2 winst. Ook na vanavond blijft FC Dordrecht als zeventiende gerangschikt in de Keuken Kampioen Divisie.

Geef een reactie