AMSTERDAM/DORDRECHT – De korfballers van DeetosSnel hebben zaterdagavond de tweede wedstrijd van de play-offs Hoofdklasse met 23-22 verloren van AW/DTV uit Amsterdam. In sporthal Gaasperdam begonnen de Dordtenaren sterk aan hun wedstrijd en liepen ze snel uit naar een 2-6 voorsprong. De Amsterdamse formatie knokte zich terug tot 9-9.In de laatste seconde van de eerste helft scoorde AW/DTV de 12-11 wat ook de ruststand betekende. In de tweede helft scoorden beiden teams er flink op los, maar het verschil in doelpunten was niet meer dan 1 of 2 doelpunten verschil. Doordat er een gelijke stand van 19-19 op het scorebord stond werd een verlenging noodzakelijk. Daarin leek het de goede kant op te gaan voor de Dordtse korfballers, maar ook daar kwamen de Amsterdammers weer op gelijke hoogte 21-21, hierdoor moest er een tweede verlenging worden afgewerkt. Uiteindelijk was AW/DTV na een golden goal de gelukkigste en werd het 23-22. Aankomende dinsdagavond wordt de beslissende wedstrijd gespeeld in Dordrecht. ( Archieffoto : Thymen Stolk )