DORDRECHT – Nieuwsgierig naar de sportieve mogelijkheden van RetZef Sport & Protect? Dinsdag 14 januari en donderdag 16 januari houdt de sportvereniging een open dag. Maak kennis met Krav Maga voor beginners. RetZef Sport & Protect geeft lessen aan kinderen en volwassenen. Liever een stevige workout? Dan is RetZef Cross Fitness interessant.

Krav Maga is inmiddels niet meer weg te denken uit het sportaanbod in Dordrecht. Timo Hennekes is de grondlegger van RetZef Krav Maga Dordrecht. Hij startte vijftien jaar geleden met een paar uur les op een aantal locaties in Dordrecht. Inmiddels is er een vereniging, een eigen dojo aan de Domela Nieuwenhuisweg en meer dan 225 leden. Een van de populaire lessen van RetZef Sport & Protect is de Kids Krav Maga die al een aantal jaren wordt aangeboden. Timo: “Deze vorm vergroot de weerbaarheid van kinderen. Het maakt dat ze sterker in hun schoenen staan”, aldus Timo. Kids Krav Maga is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Ze leren spelenderwijs trainen en leren van en met elkaar. Ze leren voor zichzelf op te komen, te werken aan hun weerbaarheid. Daarnaast leren zij verdedigingstechnieken en hoe zij kunnen reageren op of in vervelende situaties. De instructeurs die de Kids Krav Maga (vanaf 4 jaar) lessen verzorgen zijn gediplomeerd én hebben affiniteit met de doelgroep. Er zijn bij de lessen altijd meerdere instructeurs aanwezig.

Nieuwe beginnersgroepen
Er is ook grote vraag naar de Krav Maga beginnerslessen. Daarom wordt weer gestart met een beginnersgroep waar de basisprincipes van Krav Maga eigen worden gemaakt. Er wordt getraind op de dinsdag en donderdagavond, zowel mannen als vrouwen kunnen zich aanmelden. De lessen zijn zeer gevarieerd. Aan bod komen verschillende elementen: aanvallen met een mes, verwurgingen, omgaan met geweld, meerdere tegenstanders en pistooldreigingen. Echt weerbaarder worden en je sterker voelen? Maak kennis met Krav Maga tijdens de open dagen bij RetZef Sport & Protect op dinsdag 14 januari en donderdag 16 januari. Krav Maga beginners is op de dinsdag om 19.00 uur en Krav Maga beginners is op de donderdag om 20.15 uur.

RetZef Cross Fitness
Naast ‘reguliere’ Krav Maga-lessen kan bij RetZef Sport & Protect, sinds vier jaar, ook ‘RetZef Cross Fitness (RCF) gevolgd worden. Deze stevige workout is een intervaltraining waar het accent ligt op samengestelde bewegingen en oefeningen. Sporters maken gebruik van conditie, snelheid, coördinatie én kracht. In de workouts wordt ook samengewerkt of in groepsvorm getraind. De circuitoefeningen zijn samengesteld uit verschillende onderdelen die afhankelijk van de zwaarte 30 tot 60 seconde kunnen duren. RCF is maandag en woensdag om 20.15 uur. Lees meer op www.retzef.com of neem contact op met de hoofdinstructeur via tel. 06-14635341.