DORDRECHT – Afgelopen zaterdagavond speelden de Dordrecht Lions hun tweede thuiswedstrijd tegen de UNIS Flyers uit Heerenveen. Net als het vorige duel pakten de Dordtse ijshockeyers in eigen huis de zege. (Foto en verslag: René Kamps)

In de eerste periode waren de gasten duidelijk effectiever en met 1-2 konden de Lions de kleedkamer opzoeken voor de rust. Tijdens de daaropvolgende periode ging het spel heen en weer, beide goalies lieten geen puck door en het werd een beetje saai. De Lions voerden echter plotseling het tempo op en de Flyers hadden hier duidelijk geen antwoord op. De puck ging lekker rond aan de Dordtse kant en het was wachten op de gelijkmaker. Het was Erik Brand die in de 38e minuut eindelijk het net vond en het publiek op de banken kreeg. De Lions hielden het tempo hoog en er kwam steeds meer druk richting de goal van de Flyers. De 3-2 viel tien minuten later door dezelfde Erik Brand via een prachtig schot in de kruising. Ook de 4-2 was een kwestie van tijd en werd gemaakt door Rudolfs Lapsa. De Flyers maakten in de minuut erna nog de 4-3. Levy Galjaard gooide de wedstrijd definitief in het slot en scoorde in de laatste minuut de 5-3.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 4 november om 18.15 uur tegen de Eindhoven Kemphanen.