DORDRECHT  – Het bestuur van ijshockeyclub Dordrecht Lions heeft in Marc Visschers een nieuwe trainer voor haar eerste team gevonden. Hij is een bekende in Dordrecht vanwege zijn rol als trainer op het RTC (Regionaal Talent Centrum) in deze stad. Hij is momenteel de hoogst gekwalificeerde trainer/coach in Nederland, met Master Niveau 5.

Marc heeft 74 interlands op zijn naam staan (1995-2005) en hij heeft achttien seizoenen in de eredivisie gespeeld, waarvan dertien in Nijmegen. In zijn carrière als speler is hij zes keer landskampioen geworden en heeft hij drie keer de beker gewonnen. Als trainer/coach won Visschers met Den Haag het kampioenschap in de eerste divisie. Het jaar erop haalde hij in de toenmalige eredivisie met Zoetermeer de halve finale voor de beker. Daarnaast is hij ook nog zeven jaar trainer/coach bij Jong Oranje U16 geweest (2007-2014).

Junioren en vrouwen

Naast Visschers zal Larry Suarez (USA) de functie als hoofdtrainer van de U14, U16 en U19 op zich nemen. Hij is ook verantwoordelijk voor de coaching van de U19. Ook Suarez heeft op hoog niveau gespeeld en getraind, met name in Duitsland en Oostenrijk. Tot slot zal Sander de Gruiter de hoofdtrainer zijn voor de U8, U10, de U12 en de Junioren. Het vrouwenteam werd het afgelopen seizoen al kampioen van Nederland en met deze gerenommeerde trainers wil Dordrecht Lions ook het eerste team en alle jeugdteams en spelers op een nog hoger niveau brengen en laten zien  dat ijshockey ‘serieus wordt genomen’ in Dordrecht.