DORDRECHT – De DTC (Dordtse Toer Club) De Mol organiseert op zaterdag 27 augustus haar Goede Doelen Molentocht. De opbrengst wordt dit jaar geschonken aan de stichting ALS Nederland en KWF Kankerbestrijding.

Alle routes (120, 80 en 40 kilometer) zijn volledig uitgepijld, zodat verdwalen bijna onmogelijk is en ieder in zijn of haar eigen tempo kan fietsen. Voor de afstanden van 120 en 80 kilometer is het dragen van een fietshelm verplicht. Deze routes zijn uitermate geschikt voor de sportieve en recreatieve fietser. Net als de langere routes gaat ook de 40 kilometer-route door een mooi gedeelte van de Alblasserwaard. Deze rit is natuurlijk ook geschikt voor fietsers op een e-bike. Tijdens de Goede Doelen Molentocht kan genoten worden van de prachtige natuur met de veenriviertjes, allerlei vogelsoorten, zoals de ooievaar wellicht de zilverreiger en natuurlijk zijn er de talloze molens te bewonderen.

Routes

Ook de volgauto van DTC de Mol is van de partij, zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden. De start vindt plaats vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch) in Dordrecht. De verschillende routes zijn te downloaden via de website van DTC de Mol (www.dtcdemol.nl/programma/goededoelen-molentocht).

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk vanaf 07.15 uur. De vertrektijden: voor 120 kilometer tussen 08.00 en 09.00 uur, voor de 80 kilometer tussen 09.00 en 10.00 uur en voor de 40 kilometer tussen 09.00 en 11.00 uur. In het clubhuis, dat tot ongeveer 16.00 uur open is, is kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Zowel leden als niet-leden kunnen deelnemen. Het inschrijfbedrag is respectievelijk 4 en 5 euro. Inschrijven kan ook via de (QR-code) op de website.