DORDRECHT – Maarten Boot is al langer speaker bij wedstrijden van de Dordtse korfbalclub DeetosSnel. Zijn presentatieklussen doet hij als hobby, maar hij zou graag wat “meer met zijn stem gaan doen”, vertelt hij. “Bijvoorbeeld als voice-over.” Komende zaterdag heeft hij de kans om zich voor een publiek van duizenden korfballiefhebbers te bewijzen in de Ziggo Dome tijdens de landelijke junioren- en seniorenfinales op het hoogste korfbalniveau.

De 37-jarige Maarten Boot heeft inmiddels de nodige presentatie-ervaring opgedaan. Maar voor een zaal van pakweg 8.000 man is wel even andere koek. “Ja, ik zal vast wel een gezonde spanning voelen zaterdag. Maar stress heb ik er niet van, hoor.” Boot komt zaterdag in Amsterdam eerst om 12.00 uur in actie als presentator tijdens de kampioenenhuldiging van de jeugdteams die nationaal kampioen zijn geworden. Op het bordes van de concerthal gaan ze op de foto met spelers van TeamNL korfbal. Daarna is hij speaker tijdens de juniorenfinale in de hoogste categorie tussen de A1’s van TOP en DVO. “Je bent als speaker geen verslaggever, maar je meldt onder meer de wissels en doelpuntenmakers en je probeert het publiek op te zwepen.” Bij de finale van de Korfbal League, die begint om 16.00 uur, ondersteunt Boot de hoofdspeaker. “Ik heb in december met hem samengewerkt tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam. Nu mag ik ook samen met hem deze ontknoping van de Korfbal League doen. Ik zal hem vooral ondersteunen met sporttechnische informatie.” Eerder al was Boot onder meer speaker bij het EK Beachkorfbal, het EK Korfbal en de laatste vijf jaar is hij presentator hij het Dordtse Sportfestijn.

Jammer

De finale gaat zaterdag tussen Fortuna en PKC. “De ploeg uit Papendrecht heeft de beste papieren om landskampioen te worden”, schat Boot in. “Maar het kan zomaar anders lopen.” Voor ‘zijn eigen’ DeetosSnel verliep het jaar in de Korfbal League wat minder. Het bleef voorlopig bij één seizoen op het hoogste niveau. “Jammer!”, vindt hij. “We hebben een aantal keren nipt verloren, een paar keer ook ruim en lieten het op de cruciale momenten tegen directe concurrenten helaas liggen. Maar we hebben het zeker niet slecht gedaan. Ik heb ook al van verschillende kanten gehoord dat mensen het jammer vinden dat we het, gezien ons aantrekkelijke spel, niet gered hebben.”