Sport

reageer als eerstwo 15 sep 2021

Na abrupte stop competitievoetbal eindelijk weer van start

REGIO – Na veel ellende door de coronapandemie gaat eindelijk ook het regionale voetbal weer van start. Vorig jaar oktober stopten de competities abrupt na toenemende besmettingsgevallen. Clubs hadden toen nog maar drie of vier wedstrijden gespeeld. Trainingen werden verboden, kantines gesloten en gezonde clubs lagen ineens aan het subsidie-infuus om het hoofd boven water te houden.

Deze krant was nog maar net begonnen met de rubriek Wedstrijd van de Week en ook daar kon een streep doorheen. Nu starten we weer. Wekelijks blikken we vooruit op één regiowedstrijd. Omdat de vorige competitie niet werd uitgespeeld en er geen clubs promoveerden of degradeerden starten alle clubs in dezelfde competitie. Inmiddels is de oefencampagne afgerond en zitten verenigingen midden in de eerste bekerronde. Resultaten van bekerwedstrijden zeggen niet alles over hoe clubs ervoor staan, maar trainers hakken hierin wel knopen door over samenstelling en speelwijze.
Oranje Wit is als eersteklasser de hoogst spelende Dordtse amateurclub. Met één nederlaag en één overwinning heeft de club nog alle kans om door te bekeren, maar dan moet er op bezoek bij zondag tweedeklasser Jeka in Breda wel gewonnen worden. Papendrecht speelt in dezelfde afdeling als Oranje Wit en is na twee overwinningen al zeker van de volgende ronde.
Een niveau lager treffen we vijf regioclubs aan. Van de Zwijndrechtse clubs VVGZ en Pelikaan wordt verwacht dat ze mee gaan doen om de prijzen in 2F. Dat geldt ook voor Wieldrecht en EBOH en in mindere mate voor Drechtstreek. EBOH start het seizoen met een nieuw trainersduo. Patrick Stok en Jeffrey Monster zullen er alles aan doen om het eeuwfeest extra luister bij te zetten.
Dubbeldam en DFC kruisen in de derde klasse de degens. Dubbeldam ligt na twee bekerzeges op koers voor de tweede ronde, terwijl DFC op bezoek bij Klundert nog wel een overwinning nodig heeft om verder te bekeren.
Op het laagste zaterdagniveau, de vierde klasse, vinden we SSW, GSC/ODS , ZBC’97 en IFC terug als regiovertegenwoordigers. ZBC en GSC/ODS zijn gestart met twee nederlagen. SSW werkte nog maar één bekerwedstrijd af en ook die ging verloren. In de tweede ronde zien we deze clubs dus niet meer terug. IFC startte met twee overwinningen. Van de Ambachters mag veel verwacht worden na de overstap van de zondag naar de zaterdag. De selectie blijft grotendeels gelijk. Daardoor is IFC met veel spelers met ervaring in de hoofdklasse zondag de grote titelfavoriet.
De zondag derde klasse kent de meeste stadsderbys, met maar liefst vijf Dordtse verenigingen. Dubbeldam, FC Dordrecht amateurs, Emma, GSC/ODS en RCD zorgen ervoor dat er bijna wekelijks een stadsderby op de rol staat. RCD en FC Dordrecht amateurs bekeren na twee overwinningen verder. RCD heeft ook nog goede kansen na een overwinning en een gelijkspel. Dubbeldam en GSC/ODS moeten met één overwinning en en een nederlaag nog vol aan de bak.
In de vijfde klasse is de verwachting dat SSW het niet makkelijk krijgt. De bekercampagne verloopt met twee ruime nederlagen niet goed. Twee nederlagen en als doelcijfers twaalf goals tegen en nul voor zorgen voor weinig vertrouwen bij de Zebra’s.

Geef een antwoord