ZWIJNDRECHT – Nadia Swinkels is door Judobond Nederland geselecteerd om deel te nemen aan het EK junioren, dat dit jaar in Den Haag plaatsvindt.

De 19-jarige Nadia is geselecteerd vanwege haar goede prestaties op zowel binnenlandse als buitenlandse toernooien. Zo won zij een gouden plak op het grootse Nederlandse toernooi Espoir in Eindhoven en werd ze Nederlands Kampioen bij de junioren tot 21 jaar. Ook behaalde zij een gouden plak in Polen, twee keer een vijfde plek in Italië en Oostenrijk en twee keer een zevende plaats in Frankrijk en Tsjechië.

Op dit moment is Nadia zich keihard aan het voorbereiden op het komende EK junioren in Den Haag. En dat is niet zomaar wat. Hiervoor doet zij namelijk vijf keer per week een judotraining en traint ze ook nog eens twee keer per week met haar performance coach bij FT-club Walburg.

De succesvolle Nadia is op zoek is naar sponsor(s) die haar willen helpen met haar topsportcarrière. Ze reist namelijk zo’n vierhonderd kilometer per week en de totale coaching kost veel geld. De crowdfundingpagina bij het Yvonne van Gennip-talentboek staat nog steeds open.