Politiek

reageer als eerstma 13 nov 2017

Nieuw sportcomplex Schenkeldijk flinke stap dichterbij

DORDRECHT – Het nieuwe sportcomplex op de Schenkeldijk waar v.v. Dubbeldam (voetbal), TTV Dordrecht (tafeltennis) en SC Movado (korfbal) samen gebruik van gaan maken is een stap dichterbij gekomen. De verenigingen die samenwerken in ‘de Paraplu’ hebben overeenstemming bereikt met de gemeente. Als de ledenraden en de gemeenteraad ook in stemmen, moeten er nog enkele hobbels genomen worden, maar dan kan eindelijk gestart worden met de bouw.

Op sportpark Schenkeldijk wordt een nieuw gebouw neergezet met multifunctionele ruimtes. Hierin is ook ruimte voor nieuwe activiteiten van nieuwe partners. De huidige drie sportclubs realiseren twee kantines en zullen dus een manier moeten vinden om die te delen. Het gebouw wordt gebouwd op een locatie met zo min mogelijk consequenties voor de huidige infrastructuur. De bestaande parkeergelegenheid van v.v Dubbeldam wordt opgeknapt. Naast het nieuwe onderkomen worden ook aanpassingen gedaan aan de velden. Zo komen er korfbalvelden en wordt een kunstgrasveld aangelegd voor de voetbalvereniging.

Koninginnenrit

Na jaren van praten en plannen maken ligt er nu een plan waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden. Wethouder Reynvaan (Sport) is tevreden met de ondertekende overeenstemming: “Ik kijk met vertrouwen uit naar de volgende fase, waarin wat we met elkaar bereikt hebben wordt verwerkt in een definitief ontwerp. Daarmee worden ook alle financiële consequenties duidelijk.” De gemeente is net als de Paraplu bereid in het (versoberde) plan te investeren binnen het budget. Er resteert nog wel een opgave voor de verenigingen om ook uit eigen middelen een bijdrage te leveren. Het bestuur van de voetbalclub beschrijft het in wielertermen: ‘Het doet denken aan de koninginnenrit van de Tour de France: de eerste vier cols van de buitencategorie zijn bedwongen, we rijden nog mee in de kopgroep, maar de zwaarste berg moet nog beklommen worden’.

OMC

De gemeente meldt dat ook de gezamenlijke plannen van FC Dordrecht en OMC langzaam concreter worden. De amateurvoetbalclub moet, net als TTV Dordrecht, het opgeheven sportpark De Corridor verlaten en werkt aan een verhuizing naar de Krommedijk. Movado moet verhuizen vanaf het sportpark aan de Patersweg, dat eveneens verdwijnt.

 

Geef een reactie