DORDRECHT – Micah Bouman (20) gaat half december starten met MMA-lessen bij en onder de vleugels van RetZef Sport & Protect. De lessen in de mooie trainingszaal (dojo) aan de Domela Nieuwenhuisweg zijn op dinsdag vanaf 20.15 uur en vrijdag vanaf 19.00 uur.

Bij MMA (Mixed Martial Arts) worden, de naam zegt het al, verschillende martial arts gecombineerd: judo, jiu jitsu, boksen, thai- en kickboksen, worstelen, tea kwon do en karate. Deze sport heeft een pittig imago, maar tijdens de trainingen wordt ‘niet gevaarlijk’ gedaan en kan echt iedereen meedoen, zegt Micah, die zelf verschillende karatetitels op zijn naam heeft staan en meermaals de MMA/(kick)boksring betrad voor wedstrijden. Micah is een zeer gedreven MMA-leraar die zelf naar de UFC/Bellator wil om daar te gaan deelnemen. Hij neemt ook deel aan de instructeursdagen om zelf een betere leraar te worden op het gebied van het staande gevecht en grondwerk en zo het niveau hoog te houden.

Respect en discipline

‎Mixed Martial Arts of MMA is een full contact-gevecht, waarmee deelnemers in een competitie kunnen vechten met behulp van verschillende vechttechnieken. De regels staan de vechters toe om verschillende slag-, trap- en grijptechnieken te gebruiken, zowel staand als op de grond.‎ “We gaan goed en respectvol met elkaar om”, zegt Micah. “Het draait vooral om zelfverdediging en weerbaarder worden. Om respect en discipline. Deze lessen zijn zeker ook voor mensen die in beweging willen komen. Maar als deelnemers aan wedstrijden mee willen gaan doen kan dat ook.” Meetrainen kan één of twee keer per week.

Wie geïnteresseerd is, kan de eerste maand gratis de lessen volgen en betaalt geen inschrijfgeld bij lidmaatschap. Info en contact: www.retzef.com of via info@retzef.com.