Sport

reageer als eerstma 14 okt 2019

Olympische tickets voor OenO-leden

ZWIJNDRECHT – Naomi Visser en Bart Deurloo, beiden lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O, hebben zich bij de in het Duitse Stuttgart gehouden wereldkampioenschappen turnen verzekerd van een Olympisch startbewijs.

De bij Sportcentrum-Noord trainende Visser realiseerde haar Olympische deelname van volgend jaar zowel individueel als met het Oranje-team. Met het team, verder bestaande uit Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman en de zusjes Lieke en Sanne Wervers, eindigde zij in de teamfinale op de achtste plaats. De 18-jarige turnster had zich eveneens geplaatst voor de individuele eindstrijd. Met een puntentotaal van 51,166 punten noteerde zij hierin een 23e plaats.

Team-NL

Deurloo en zijn teamgenoten Mitchel Bletterman, Epke Zonderland, Frank Rijken en Casimir Schmidt wisten zich als team-NL niet te plaatsen voor de eindstrijd en zagen daardoor een Olympisch startbewijs aan zich voorbij gaan. Met zijn individuele prestaties legde hij wel beslag op een Olympisch ticket. Hij is op dit moment de enige Nederlandse turner die naar de Tokyo 2020 gaat. Alleen Zonderland kan zich hier nog aan toevoegen via de World-Cup-traject.

 

Geef een reactie