DORDRECHT – Omegasport nam met een team van tien jeugdleden en volwassenen deel aan het Belgisch Kata Kampioenschap. Het internationaal bekende kampioenschap werd georganiseerd door de Belgische Kyokushin Unie (BKU). De ruim 250 deelnemers kwamen uit België, Nederland, Denemarken, Zweden, Frankrijk en Zwitserland.

 

Kata (stijlvormen) zijn vaste choreografieën van standen, technieken en bewegingen. Bij kata wedstrijden loopt de karateka een verplichte of een zelfgekozen kata en krijgt daarvoor van een 5-koppige jury punten. Er zijn voorrondes, semi-finales en finales waarbij een steeds kleinere groep doorstroomt. Het onderscheid zit hem in de kleinste details van standen, technieken, coördinatie, ritme, variaties in kracht en explosiviteit en de algehele expressie. Vanwege het hoge niveau en de drukke bezetting waren de onderlinge verschillen minimaal en bleef het tot het einde aan toe spannend.

Bij de jeugdpoules bereikten alle Omegasporters de finaleronde. Nando Piree en Vera Poiesz eindigden als vijfde. Milan Poiesz en Jeremy Kardinaal werden beiden vierde van hun poule. Thom Bleker behaalde brons. Kyra Poiesz en Kaylee de Kreij veroverden goud en werden Belgisch kampioen in hun respectievelijke poule.

Bij de volwassenen kreeg Nico Schewe in de voorrondes te weinig punten om door te gaan. Stacey Schenk en Marcel Noordermeer drongen helemaal door tot de finalerondes. Stacey werd vijfde. Marcel veroverde op zijn eerste karatetoernooi ooit zilver in de poule volwassenen blauwe band.