DORDRECHT – Na een onderbreking van drie jaar kan de Dordtse honk- en softbalvereniging The Hawks op zondag 25 juni eindelijk weer een open dag organiseren. Het evenement biedt een gevarieerd programma vol activiteiten voor jong en oud, waarin alle aspecten van het honk- en softbal aan bod komen. Iedereen is welkom om langs te komen op het Hawks-complex op Sportpark Krommedijk.

Tijdens de open dag worden diverse clinics gegeven, zodat bezoekers van (bijna) alle leeftijden de sport zelf kunnen ervaren: van speluitleg tot slaan en van ‘fielden’ tot gooien. En dit alles onder begeleiding van enthousiaste coaches en vrijwilligers. Er worden ook verschillende demo-wedstrijden gespeeld: een mix van leden van de jeugdteams zal het veld betreden, net als spelers van de dames- en herensoftbalteams. Wie geïnspireerd raakt, mag meteen een inning meespelen. En er zijn nog diverse aanvullende activiteiten: test met de speedgun hoe hard je kunt gooien of probeer zo nauwkeurig mogelijk de doelen te raken. Voor de kinderen zijn er behalve de honkbalactiviteiten ook een springkussen en speurtocht. Bij een open dag hoort ook een echte wedstrijd. In dit geval is dat de thuiswedstrijd van The Hawks H1 tegen de Saints H1 uit Rotterdam, die om 14.30 uur van start gaat. Bezoekers van de open dag kunnen na afloop genieten van de wedstrijd en de sportieve prestaties van deze toppers.

De open dag begint om 11.00 uur, de activiteiten duren tot aan het begin van de wedstrijd van H1. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid bij het sportcomplex. Tijdens de open dag is het ook mogelijk om jezelf of kind(eren) aan te melden voor drie gratis proeftrainingen. Meer informatie: www.thehawks.nl.