DORDRECHT – De Dordtse tennisvereniging Dash’35 houdt op zaterdagmiddag 11 juni open middag. Voor jong en oud. En met of zonder fysieke beperking, want Dash’35 is de enige vereniging in de omgeving waar je ook kunt tennissen als je (voor sport) afhankelijk bent van een rolstoel.

Hoe is de sfeer? Hoe gaat het er aan toe? Kun je altijd zomaar komen tennissen? Ik ben alleen, hoe vind ik dan iemand om mee te tennissen? En wat zijn de opties als ik voor sport, of compleet, afhankelijk ben van een rolstoel? Vragen die op deze middag allemaal beantwoord kunnen worden. Een mooie gelegenheid om het groene park, de uitnodigende terrassen en het clubhuis te bekijken en, voor wie dat wil, meteen een balletje te komen slaan. Sportschoenen aan (geen gladde zool, geen noppen) en de baan op! Rackets en ballen zijn aanwezig, evenals deskundige begeleiding op de baan. En voor geïnteresseerden met een fysieke beperking staan de rollers en sportrolstoelen klaar. Ook als je (nog) geen zin hebt om te tennissen, maar wel eens wilt komen kijken hoe gezellig het is, ben je van harte welkom. Dash’35 heeft een gezellig clubhuis, waar iedereen, ook al ben je geen lid, altijd welkom is voor een bakje koffie, een ander drankje, of een simpele hap.

Zomerchallenge

Deze middag kun je ook informatie krijgen en je opgeven voor de Zomerchallenge: een lidmaatschap voor de maanden juli en augustus voor 40 euro, inclusief twee lessen. Zo kun je op een makkelijke en goedkope manier uitproberen of tennissen een sport voor jou is. Jongeren tot en met 17 jaar betalen 30 euro, gezinnen (minimaal drie deelnemers) betalen 100 euro.

Ivar

‘Best trots’ zijn ze bij Dash’35 op Ivar van Rijt (foto). Hij is het bewijs dat je met een fysieke beperking prima een sport kunt uitoefenen. En daar ook heel goed in kan worden. Ivar werd vorige maand met zijn team derde bij de junioren op de BNP Parisbas World Team Cup in Portugal, zeg maar de ‘rolstoeltennis-equivalent’ van de Davis Cup en de Billy Jean King Cup, die jaarlijks in een ander gastland gehouden wordt. Voor Ivar was het zijn debuut op dit internationale podium. Een fantastische ervaring om met de toppers van Nederland te mogen trainen en spelen, aldus Ivar die hoopt nog eens een kans te krijgen om mee te spelen op de World Team Cup. Wil je meer weten over de rolstoelsporter Ivar van Rijt, kijk dan op zijn website www.ivarvanrijt.nl of volg hem op Twitter. En als je hem in actie wilt zien: op de open middag speelt hij komende zaterdag om 12.00 uur een demonstratiewedstrijd!

De open middag op zaterdag 11 juni is van 12.00 tot 15.00 uur. DLTC Dash’35 is gevestigd aan de Monarda 1a in de wijk Zuidhoven.