Sport

reageer als eerstma 28 mei 2018

Openingsceremonie The Hawks met René van der Gijp

DORDRECHT – Tv-persoonlijkheid, en Dordtenaar, René van der Gijp werpt zondag bij de honkbalwedstrijd van The Hawks tegen Euro Stars de eerste bal.

De Dordtse honkbal- en softbalclub The Hawks tracht met een speciale openingsceremonie bij elke thuiswedstrijd van het eerste honkbalteam de publieke belangstelling voor het honkbal in Dordrecht weer aan te wakkeren. Zo zijn de afgelopen weken oud-wethouder Rinette Reynvaan, de 93-jarige oprichter van The Hawks Daam Hoogendijk, voormalig voorzitter van de Dordtse sportraad Andries van der Graaf en diverse sponsors van de club Van der Gijp al voorgegaan. De komende weken zullen de Dordtse burgemeester Wouter Kolff, de Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen en AD-columnist Kees Thies nog hun opwachting maken. Verder wordt bij elke thuiswedstrijd het entertainment voor het publiek op Amerikaanse leest geschoeid hooggehouden met muziek en een speaker die de wedstrijd van commentaar voorziet.
Met het bezoek van René van der Gijp vraagt The Hawks komende zondag aandacht voor de stichting Overleven met Alvleesklierkanker en de campagne Support Casper, waarvan de ex-profvoetballer ambassadeur is. De honkbalvereniging geeft met de steun voor Support Casper invulling aan haar maatschappelijke betrokkenheid zoals ook met onder meer de gedragsinterventie Alleen Jij Bepaalt en de actie Schone Sportclub.
De openingsceremonie bij de wedstrijden van The Hawks begint om 13.50 uur op het honkbalveld op sportpark Krommedijk. De toegang is gratis.

Geef een reactie