Sport

reageer als eerstdo 12 apr 2018

Oranje ijshockeyers winnen oefenduel in aanloop naar WK

DORDRECHT-Het Nederlands ijshockeyteam heeft het oefenduel in de aanloop naar het WK tegen België gewonnen. Dinsdagavond was Oranje in de Dordtse ijshal aan de Sportboulevard na een 1-1 eindstand en een overtime zonder treffers uiteindelijk via penalty shots de winnende formatie.
In de eerste periode zagen de ruim zevenhonderd toeschouwers geen goals,maar Oranje brak in het tweede bedrijf de ban door Nick Verschuren die uit een penaltyshot wist raak te schieten.Het antwoord namens onze zuiderburen kwam van de stick van Sam Verelst:1-1.
Nadat ook in de derde en laatste periode niet werd gescoord kende het duel een vervolg via overtime.Deze toegift verliep doelpuntloos en gingen uiteindelijk penalty shots de beslissing brengen.Hierin was Neerland de betere ploeg en tekende Rick van Haren voor het beslissende punt.
Op vrijdag 21 april speelt het Oranje van bondscoach Doug Mason wederom een oefenwedstrijd in Dordrecht. Dan zal IJsland de tegenstander zijn.Zoals bekend wordt het WK ijshockey Divisie II Groep A van 23 tot en met 28 april aanstaande gehouden in Tilburg.

Geef een reactie