DORDRECHT – In Sportcentrum Papendrecht werden zaterdag weren de Open Nederlandse Kampioenschappen Kyokushin Karate 2015 gehouden. De organisatie was in handen van Budokai Vleesenbeek in samenwerking met de NKKO (Nederlandse Kyokushin Karate Organisatie) en onder auspiciën van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten en het NOC/NSF.

Budokai Vleesenbeek had vijf vechters aangemeld: Roxanne Ramselaar, Noah van den Broek, Didjay Stok, Davy Brand en Gerry Hoogeveen. Eigenlijk zouden er deelnemers uit negen landen deelnemen aan het toernooi, maar Pakistan en Iran kregen niet op tijd hun visa geregeld. Wel vertegenwoordigd in Papendrecht waren België, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Noorwegen, Spanje en uiteraard Nederland. De hele wedstrijddag was er veel publiek. Een groot deel van hen maakte van de gelegenheid gebruik om op de foto te gaan met de aanwezige viervoudig wereldkampioen K1 Sem Schilt.

Kampioen

Noah van den Broek werd in de eerste ronde uitgeschakeld. Het was zijn allereerste NK bij de Senioren, want hij is pas 18 jaar geworden. Didjay Stok, waar eigenlijk hetzelfde voor geldt, werd ook uitgeschakeld in de eerste ronde, door de latere kampioen in zijn gewichtsklasse. Hij was wel de enige tegenstander van deze Fransman die niet knock-out ging. Roxanne Ramselaar heeft onlangs de overstap gemaakt naar Budokai Vleesenbeek. Aangezien ze in Papendrecht woont, was het een soort thuiswedstrijd voor haar. Ze vierde bovendien haar 19e verjaardag deze dag. Die pakte extra feestelijk uit, want ze won  de finale en mag zich Nederlands Kampioen noemen bij de dames in de zwaarste klasse.

Hurricane

Davy Brand, die nog teleurgesteld was in het WK, een week eerder in Rusland, deed mee in de klasse tot 70 kilo. En met succes, want ook hij pakte de nationale titel. Tevens waren de officials in samenspraak met de bondscoach het erover eens dat hij de stijlprijs won. De laatste bijzondere prijs, de Hurricane Spirit Trophy, die Budokai Vleesenbeek sinds 2005 in het leven geroepen heeft, nadat Peter ‘Hurricane’ Smit werd vermoord, werd ook nog aan hem toegekend. Gerry Hoogeveen vocht in de zwaarste klasse, vanaf 90 kilo. Gerry wist ook alles te winnen met harde stoten en trappen, waardoor hij ook Nederlands Kampioen 2015 werd.

Budokai Vleesenbeek kan dus zowel organisatorisch als sportief terugkijken op een geslaagde dag.