PAPENDRECHT – Papendrecht kon zaterdag de titel pakken als de ploeg meer punten zou halen dan de enig overgebleven concurrent GJS. Door de overwinning op GRC14 en het gelijkspel van GJS is de brigade van trainer Johan Sturrus kampioen van de 2e klasse H.

De toeschouwers zagen een gelijkopgaande eerste helft waarin Papendrecht effectiever was dan GRC14. Papendrecht kwam al in de 2e minuut op 0-1. Een voorzet van links werd door Daniël Gorp goed ingekopt. GRC14-keeper Nicky Janssen kon redding brengen. De wegspringende bal werd opgepikt door Rick Molenaar. Met een perfecte voorzet bediende hij Jillroy Ruiz die bij de tweede paal kogelhard binnen volleerde. De gastheren, die daarna het meeste balbezit hadden en de nodige kansen, waren in minuut 7 dicht bij de gelijkmaker. Het schot Wesley van den Oever kon echter net overgetikt worden door Papendrecht-doelman Roy Rijntjes. Stan van Tilborg kreeg ook nog een behoorlijke kans maar ook hij scoorde niet. Aan de andere kant was Jarden van Ek gevaarlijk met een kopbal na een voorzet van Donovan Stewart. In de 25e minuut kwam GRC14 toch langszij door een kopbal van Johnny Schouten. Lang konden de gastheren niet genieten van de gelijkmaker. In de 29e minuut legde de prima leidende scheidsrechter Niels Felix de bal op de stip na een ongelukkige handsbal van Wessel Westerlaken. Jarden van Ek wist wel raad met het buitenkansje en zette Papendrecht weer op voorsprong. GRC14 hanteerde vooral de lange bal en was twee keer dicht bij de gelijkmaker maar een vrije kopbal en een schietkans waren niet besteed aan Johnny Schouten. Vlak voor rust verdubbelde Papendrecht de voorsprong middels een snelle counter. Jillroy Ruiz stuurde Jarden van Ek de diepte in die vervolgens op de rand van de zestien teruglegde op Djerrel Saffignani die met een heerlijke schuiver Nicky Janssen kansloos liet.

Feestvreugde
Na de rust was het een heel ander spelbeeld. Papendrecht was de betere ploeg en liet GRC14 niet meer in de wedstrijd komen. Papendrecht kreeg in de laatste fase diverse kansen in de omschakeling maar verzuimde de score op te voeren. Interessanter waren de ontwikkelingen in Alblasserdam. De onverwachte wending waarin de thuisploeg een 0-1 achterstand binnen een minuut omzette naar een 2-1 voorsprong, zorgde voor opwinding bij de Papendrecht-supporters. Toen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Felix bleek dat GJS niet verder gekomen was 2-2, brak de feestvreugde los. Drie ronden voor het einde heeft Papendrecht 11 punten voorsprong op nummer 2 GJS en is derhalve de meer dan terechte kampioen.

Papendrecht: Rijntjes, Van Rooijen, Baars, Ruiz, Van der Werff, Saffignani, Leenheer, Molenaar (Bernadina), Van Ek, Van Gorp (Nieveld), Stewart (Drenthe).