DORDRECHT – Bij twee toernooien zijn teams van het Dordtse Budokai Vleesenbeek vorig weekend flink in de prijzen gevallen.

Op 1 oktober deed tijdens de Yujin Cup in Oude-Tonge het team van Vleesenbeek mee aan het kata (stijlvorm in karate) met veertien deelnemers onder leiding van coach Ecem Yuksel met Robert van Kerkhoven en vaste begeleider Jeroen van der Molen. Een prima organisatie en een gemoedelijke sfeer met een groot aantal deelnemers. Het team had al vroeg aangegeven een extra uitdaging te willen met moeilijkere stijlvormen. Die keuze leverde de volgende prijzen op: Kayleigh Altink en Jitse Mik behaalden beiden de eerste plaats. Tweede plaatsen gingen naar Mustafa Yuksel, Alex van der Molen, Arya Aslan, Atilla Özgur, Ela Özgur, Yasemin Özgur, Cora Vlot en Anneloes Mikhout. Een derde prijs werden behaald door Anne-Marie van Hattem, Rutger Leemberg, Meagan Dudok en Jahvennely Quirindoongo. De keus voor de moeilijke kata’s viel dus in de prijzen.

Een dag later deden namens Budokai Vleesenbeek alweer Kayleigh Altink, Alex van der Molen, Arya Aslan en Jitse Mik mee aan de Kaido Ikioi Kata Cup in Zoersel in België. Deze katawedstrijd onder leiding van Ecem Yuksel kreeg al in de eerste ronde een gewaagde tegenstander voor Altink die zij echter met de meeste vlaggen won. Zowel de halve finale als de finale won zij overtuigend van haar tegenstanders, waardoor Kayleigh de nummer 1 werd van haar poule. Alex van der Molen had een matchmaking partij waarbij hij twee stijlvormen heeft mogen laten zien en overtuigend van zijn tegenstander won en de nummer 1 van zijn poule werd. Jitse Mik had twee partijen overtuigend gewonnen, maar verloor zijn derde en werd daardoor de nummer 2 van zijn poule. Arya Aslan liep twee uitstekend uitgevoerde kata’s, waarbij zij één van haar partijen won. Helaas zat zij in een zware poule met veel technisch goede lopers en verloor in de tweede ronde, waardoor ze net buiten de prijzen viel.