DORDRECHT – Voor wat hoort wat. Op de eerste editie van de beursvloer, waar vrijwilligersorganisaties en verenigingen met bedrijven met elkaar in contact kwamen, werden heel wat mooie deals gesloten. Zo ook door de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereeniging die deze week is gestart met het leveren van de tegenprestatie: het geven van roeiclinics.

“Wij hadden geen idee wat we moesten verwachten van de beursvloer, maar het leek een goed idee. De beste ideeën ontstonden ter plaatse. We hebben vijf deals kunnen sluiten, waarvan er vier zeer succesvol afgerond zijn. Wat een geweldig concept!”, aldus het enthousiaste bestuur van de vereniging. “Met restaurant Post sloten wij de deal dat de eigenaren Edwin Roestenberg en Alex Verburg het bestuur een kookworkshop zouden geven, waarbij we voor onze tachtig vrijwilligers een heerlijk diner hebben gekookt. Bakker Bart bakte wekenlang voor ons heerlijke koeken die we verkochten in de roeisociëteit. Chemours schonk ons drie laptops die zij gingen vernieuwen en Dupont gaf een subsidie voor veiligheidshesjes voor op het water.”
Al deze bedrijven krijgen als tegenprestatie een roeiclinic voor het personeel, waarbij zij kennis kunnen maken met het roeien. “Natuurlijk hopen wij hiermee ook belangstelling te creëren voor de roeisport.” In november wordt weer een beursvloer georganiseerd. “Wij zijn al druk aan het bedenken wat voor mooie deals wij dan weer kunnen gaan sluiten!”
Geïnteresseerd in roeien? Elke zaterdag om 11.00 is er een vrije inloop bij de KDR&ZV, Wantijpark 2. Zie www.kdrzv.nl voor meer informatie.