Sport

reageer als eerstdi 3 sep 2019

Roeien is voor iedereen

DORDRECHT – Roeien is nog het een relatief onbekende sport. Maar als je deze eenmaal ontdekt hebt, kan je volop genieten in de buitenlucht tot op hoge leeftijd, het hele jaar door. In combinatie met het feit dat wij in Dordrecht één van de mooiste roeiwateren van Nederland hebben, een grote vloot en een modern clubgebouw maakt het een verborgen parel voor Dordt. De Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging (KDR&ZV) houdt zaterdag 7 september van 11.00 tot 15.00 uur een open dag op zijn locatie aan het Wantij: Wantijpark 2.

Roeien is niet aan leeftijd gebonden. Je kunt al vanaf 10 jaar beginnen, terwijl de oudste roeiers van de vereniging boven de 80 zijn. Je kunt ook op latere leeftijd nog prima leren roeien en er zijn nauwelijks risico’s op blessures. Het houd je bovendien fit, je traint alle spieren en je hebt tempo en inspanning in eigen hand.

Na ontvangst volgt zaterdag een rondleiding door de botenloods. Daarna mag de aspirant/roeier starten ´op het droge´ in de indoor-roeibak. En dan direct echt het water op in een boot. Bij aanmelding worden er twee proeflessen aangeboden waarna men kan beslissen al dan niet lid te worden.

Mensen die zaterdag niet kunnen zijn daarna elke zaterdag om 11.00 welkom op de roeilocatie. Meer informatie op www.kdrzv.nl.

Geef een antwoord