DORDRECHT – Afgelopen week speelde Ivar van Rijt, lid van de Dordtse tennisvereniging Dash’35, op het eerste ITF grand slam rolstoeltennistoernooi voor junioren op Roland Garros in Parijs. Ivar had zich geplaatst met zijn derde plek op de wereldranglijst bij de junioren en heeft afgelopen weken zeer hard gewerkt aan de voorbereiding om op dit grote podium goed te kunnen presteren. Met zijn finaleplaats in de single én de dubbel, waarin hij uitkwam met dubbelpartner Yassin Hill uit Australië, is dat zeker gelukt. (Foto’s: Privé)

Ivar reisde samen met zijn Belgische coach Christophe Verhaeghe al op dinsdag naar Frankrijk om daar vast te wennen aan alles wat er hoort bij zo’n groot toernooi en om nog te trainen. Gelukkig was zijn coach zeer ervaren op het toernooi van Roland Garros, wat maakte dat hij Ivar goed kon voorzien van informatie en voor hem mooie sparringspartners regelde om stevige trainingen te realiseren. Op woensdag zag het er nog even somber voor Ivar uit, omdat zijn tennisrolstoel brak. Gelukkig kon zijn andere sportrolstoel gebracht worden en was er nog wat tijd om in deze rolstoel te wennen aan de baan.

Wereldkampioen

In de finale speelde Ivar tegen Maximiliaan Taucher uti Oostenrijk, waarvan hij op het mastertoernooi in Tarbes eind januari van dit jaar wist te winnen en daarmee wereldkampioen werd. Maar afgelopen vrijdag was het Max die net iets sterker was. Er was een derde set en een match tiebreak nodig om te beslissen wie er zou winnen. Met 2-6 6-4 7-6 (10-8) ging de winst naar Max. Maar ondanks dat Ivar uiteraard graag had willen winnen is hij trots op de tweede prijs en hebben zij samen een wedstrijd op zeer hoog niveau kunnen laten zien die zeker thuishoorde op het grote podium van Roland Garros.

Crowdfunding

Ivar gaat zich nu voorbereiden op het ITF Wheelchair Junior-toernooi van Hilversum, waar hij te zien is van 27 tot 29 juni. Wil je meer lezen over Ivar, kijk dan op zijn website. Op ivarvanrijt.nl kun je ook meer lezen over zijn crowdfunding, want Ivar kan alleen door met spelen wanneer mensen hem steunen.